Κικίλιας: Αύξηση του ποσού της τουριστικής καμπάνιας της Εύβοιας το 2022

Συνάντηση με τον  επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησς Στ. Μπένο 

Σταύρος Μπένος Βασίλης Κικίλιας

Tην αύξηση του ποσού για την τουριστική καμπάνια της Εύβοιας για το 2022, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ και δέκα οριζόντιες δράσεις για το τουριστικό της προϊόν στην Εύβοια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συναντήθηκε  σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον επικεφαλής της Επιτροπής για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, Σταύρο Μπένο.

Μπαλατσινού - Κικίλιας: Νυχτερινή έξοδος για το ερωτευμένο ζευγάρι!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού ο  κ. Μπένος παρουσίασε στον κ. Κικίλια ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο, με κορυφαίο πυλώνα του τον τουρισμό, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο τουρισμός είναι το όχημα που θα δώσει την ελπίδα με στόχο την αναγέννηση της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε τον κ. Μπένο για την παρουσίαση του σχεδίου και ανακοίνωσε την αύξηση της τουριστικής καμπάνιας του 2022 για την Εύβοια, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πυρκαγιές: Κάηκε το 1/3 των δασών της Εύβοιας

Συγκεκριμένα ο κ. Μπένος και ο κ. Κικίλιας δήλωσαν:    

ΣΤ. ΜΠΕΝΟΣ: «Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία συζήτηση, το επίκεντρο της οποίας προέρχεται από την επιθυμία του Πρωθυπουργού να σχεδιάσουμε όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ένα σχέδιο ολιστικό και ανθρωποκεντρικό.

Ένα σχέδιο που θα το σχεδιάσουμε όλοι μαζί και θα αφορά όλους τους πολίτες της περιοχής. Αυτός είναι ο ορισμός του ολιστικού και του ανθρωποκεντρικού.

Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό το σχέδιο που θα έχει δέκα πυλώνες, ο πυλώνας του τουρισμού είναι κορυφαίος. Και θα έλεγα ότι θα είναι και το όχημα που θα δώσει την ελπίδα, θα δώσει τις ανάσες, είναι εμπροσθοβαρές, θα ξεκινήσει πρώτος και θα δώσει για όλους ένα δείγμα γραφής για αυτό το οραματικό σχέδιο που ετοιμάζουμε, με στόχο η περιοχή αυτή να αναγεννηθεί.

Να γίνει ό,τι λέγανε και στην πατρίδα μου, Υπουργέ. Μετά από έξι μήνες λέγανε «σεισμός, σωσμός». Και αυτό θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε και τώρα, μέσα από αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Γιατί οι καταστροφές, οι κρίσεις εμπεριέχουν και την αναγέννηση και την ελπίδα.

Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Πυρκαγιές Εύβοια: Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Να ευχαριστήσω πολύ τον Σταύρο Μπένο για την παρουσίαση ενός πραγματικά ολιστικού προγράμματος.

Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την Εύβοια και τους συμπολίτες μας εκεί. Γι’ αυτό, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό φυσικά, θα αυξήσουμε την τουριστική καμπάνια για το 2022, από τους πρώτους κιόλας μήνες του χρόνου, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ για την Εύβοια, λανσάροντας παράλληλα και δέκα οριζόντιες δράσεις για το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια, σε μια προσπάθεια να τονώσουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, τους ανθρώπους που ασχολούνται γύρω από το τουριστικό προϊόν, ξενοδόχους, ξενοδοχοϋπάλληλους και τα συναφή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, δηλώνοντας έμπρακτα το παρών.

Ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον ορίζοντα, σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα μιας πρώτης προσπάθειας που γίνεται, ολικής αναμόρφωσης της περιοχής, μετά τη ζημιά που είχαμε φέτος το καλοκαίρι.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top