Γκάγκα: Θέλουμε να εμβολιαστεί το 100%! 

Έκκληση στους μεγαλύτερους σε ηλικία να εμβολιαστούν     

Μίνα Γκάγκα

«Ο εμβολιασμός προχώρησε καλά. Πάνω από 62% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί αλλά θέλουμε το 100%» δήλωσε κατά τη κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Γκάγκα: Ανοίγει σύντομα  η τρίτη δόση εμβολίου για όλους! 

 

«Είναι σημαντικό οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να εμβολιαστούν, καθώς διατρέχουν κατά 10 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης» σημείωσε ακόμη η κ. Γκάγκα

Ανέφερε επίσης ότι η πανδημία βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση,  ωστόσο σε ορισμένες περιοχές παρουσιάζεται αύξηση,  όπως στην Πιερία και άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, σήμερα  η Επιχείρηση «Ελευθερία» έχει ανεπτυγμένα σε 658 σημεία της χώρας 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα για 75.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Η δυναμικότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί και εντός 48 ωρών να αναπτυχθούν 2.800 εμβολιαστικά κέντρα, οπότε και η συνολική ημερήσια δυναμικότητα θα ξεπερνά τις 140.000 εμβολιασμούς. 

Κορωνοϊός: 2.322 κρούσματα σήμερα- 42 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συγκεκριμένα,   λειτουργούν 860 εμβολιαστικά κέντρα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 480 εμβολιαστικά κέντρα στα Νοσοκομεία της χώρας και 160 στους μέγα εμβολιαστικούς σταθμούς. 

Κλείνουν τρία Mega εμβολιαστικά κέντρα - Ποια θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Παράλληλα, αναπτύσσονται σε καθημερινή βάση 224 Κινητές Ομάδες για κατ‘ οίκον εμβολιασμούς, 21 για εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και Ομάδες που εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, άστεγους, Ρομά, ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω δράσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και σε μεγάλους οργανισμούς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top