Ενότητα σήμερα στην κηδεία Θεοδωράκη μετά τα χθεσινά παρατράγουδα 

Με τον τρόπο που αρμόζει στον βίο του το τελευταίο αντίο στον Μίκη     

Οι εικόνες από την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων σήμερα και η ομόνοια του πολιτικού κόσμου στο ύστατο αντίο, έστειλαν το μήνυμα και για τον οικουμενικό χαρακτήρα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα χθεσινά παρατράγουδα από ελάχιστους που προκάλεσαν αντιδράσεις. 

Μητσοτάκης για Θεοδωράκη: Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα

Όπως σχολίασε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα «οι εικόνες που παρακολουθήσαμε σήμερα ήταν κάτι που θα το ήθελε και ο ίδιος». Επρόκειτο για μια λιτή τελετή, αλλά με βαθύ πόνο για την απώλεια του διακεκριμένου μουσικοσυνθέτη, ενώ ενδεικτική ήταν η συγκίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου. «Εικόνες που ταιριάζουν σε έναν άνθρωπο που κατάφερε ένα έχει έναν υπερβατικό και υπερκομματικό χαρακτήρα» τόνισε ο Γ. Ευγενίδης.  

Μίκης Θεοδωράκης: Στην αγκαλιά της κρητικής γης το «παλικάρι»

Ανέφερε επίσης ότι ήταν ευτύχημα ότι δεν υπήρχαν οι χθεσινές εικόνες που είδαμε με τις ελάχιστες αποδοκιμασίες κατά του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.  «Ήταν κινήσεις μικρότητας»  σχολίασε ο Γ. Ευγενίδης, ενώ υπενθύμισε τη δήλωση σήμερα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε ότι «το τελευταίο που αρμόζει στον Μίκη Θεοδωράκη είναι ο διχασμός και η απρέπεια».

Μίκης Θεοδωράκης: Με ένα ριζίτικο το τελευταίο «αντίο»     

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top