Μίκης Θεοδωράκης: Με ένα ριζίτικο το τελευταίο «αντίο»

Άφησαν πάνω στο φέρετρο ένα κρητικό κεφαλομάντηλο

Με ένα ριζίτικο τραγούδι, για τον αντρειωμένο Μίκη Θεοδωράκη, αποχαιρέτησαν οι συμπατριώτες του, αλλά και όλοι οι Έλληνες τον σπουδαίο Έλληνα της Ρωμιοσύνης. 

κηδεία Θεοδωράκης

Βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη - NDP

Το φέρετρο με τη σορό του μεγάλου συνθέτη βγήκε από τον ναό του Αγίου Νικολάου και αμέσως απλώθηκε σιωπή και ακούστηκαν μόνο οι φωνές των Κρητικών που τραγούδησαν το γνωστό ριζίτικο «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις», αφήνοντας πάνω στο φέρετρο ένα κρητικό κεφαλομάντηλο. 

Μίκης Θεοδωράκης: Το τραγούδι της κόρης του στην κηδεία του

Ακολουθούσαν τα παιδιά του Μίκη, ο Γιώργος και η Μαργαρίτα, πιασμένοι χέρι χέρι και τα εγγόνια του. Ο κόσμος άρχισε να τραγουδά το «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» και στη συνέχεια ακολούθησε το τελευταίο χειροκρότημα. 

Μίκης Θεοδωράκης: Το ύστατο χαίρε των καλλιτεχνών που πήγαν στην κηδεία

Στον δρόμο προς το κοιμητήριο κόσμος του τραγουδούσε το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. 

κόσμος κηδεία

Με τραγούδια αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη - NDP

Για τον Μίκη Θεοδωράκη μίλησε και ο πρωθυπουργός, ο οποίας παραβρέθηκε στην κηδεία του. 

Μίκης Θεοδωράκης: Τον αντρειωμένο μην τον κλαις

«Αποχαιρετούμε τον μεγάλο οικουμενικό Έλληνα της Ρωμιοσύνης. Υπηρέτησε τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ενότητας των Ελλήνων. Τον αποχαιρετούμε όπως του αξίζει, θα σιγοψιθυρίζουμε τα τραγούδια του σε ανάμνηση του σπουδαίου και μοναδικού μουσικοσυνθέτη», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top