Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη

«Δεν έχει καταλάβει τίποτα»

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έπληξαν τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ήταν «ψεύτικη η συγγνώμη του» και πως «δεν έχει καταλάβει τίποτα».

«Μας ζήτησε να του υποδείξουμε πού έγινε το λάθος κι έτσι πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες της καταστροφής. Αν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από 15 μέρες έρχεται στο βήμα της Βουλής και αναρωτιέται αν έγινε κάποιο λάθος και μας ζητά να του το υποδείξουμε, τότε γιατί ζήτησε συγγνώμη;», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Θα αναστήσουμε όσα χάσαμε

Συνεχίζοντας είπε πως η στάση του πρωθυπουργού στο βήμα της Βουλής έδειξε ότι «δεν έχει καταλάβει τίποτα».

«Προκαλεί θλίψη για μια ακόμη φορά, μπροστά σε μια τραγωδία που όλους μας έχει συνταράξει, έχει επιλέξει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της υποκρισίας, της απόσεισης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του», είπε.

«Ποιος φταίει για τα 1,3 εκατομμύρια καμένα στρέμματα;»

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο ίδιος δε θα επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών, «που τόσο εύκολα έκανε παλιότερα ο κ. Μητσοτάκης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι πρέπει να απαντηθεί τι και ποιος φταίει «που πάνω από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ζωές, ζώα, σπίτια, περιουσίες, έγιναν κάρβουνο».

«Διότι χωρίς αυτό, το πολιτικό μας σύστημα απλώς θα προετοιμάζει την επόμενη τραγωδία», πρόσθεσε.

«Στείλατε στα σκουπίδια το πόρισμα Goldammer»

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη μετά την τραγωδία στο Μάτι και προχώρησε σε μία σειρά από προτάσεις για να μην γίνει ξανά κάτι αντίστοιχο.

Κατηγόρησε, όμως, τη Νέα Δημοκρατία πως δεν ακολούθησε καμία από τις προτάσεις, που βρήκε έτοιμες.

«Στείλατε στα σκουπίδια το πόρισμα Goldammer γιατί πολύ απλά δεν σας βόλευε. Δεν προσλάβατε πυροσβέστες γιατί τους θεωρείτε βαρίδι στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν προχωρήσατε τους δασικούς χάρτες, γιατί θέλετε να διατηρείτε ένα μόνιμο καθεστώς εξάρτησης και ομηρίας των πολιτών από την κεντρική διοίκηση και τα γαλάζια παιδιά της αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορείτε να συντηρείτε την πελατεία σας, όπως κάνετε για δεκαετίες και αναβαθμίσατε και από πάνω μια σειρά από στελέχη, που είτε αποπέμφθηκαν είτε ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για κοντόφθαλμη, ιδεοληπτική και μονίμως εξαρτώμενη από μικρά και μεγάλα συμφέροντα πολιτική .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top