Στα Ιεροσόλυμα ο Δένδιας για την τριμερή Ελλάδας -  Κύπρου - Ισραήλ 

Θα έχει συναντήσεις και με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ  

Νίκος Δένδιας αεροσκάφος ελληνικής κυβέρνησης

Στο Ισραήλ βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ενώ θα έχει και σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Στην Ελλάδα ο Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίσθηκε από το Αφγανιστάν 

Πρόκειται για την πρώτη τριμερή σύνοδο σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιείται μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Ισραήλ από την κυβέρνηση του Ναφτάλι Μπένετ.

Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Γαΐρ Λαπίντ θα συζητήσουν σήμερα στα Ιεροσόλυμα τις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η πανδημία. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί επίσης το ζήτημα της καταπολέμησης των πυρκαγιών και η προστασία του περιβάλλοντος, υπό το φως και των πρόσφατων πυρκαγιών στις τρεις χώρες.

Η σύνοδος των υπουργών θα προετοιμάσει και την επόμενη τριμερή σύνοδο κορυφής, την οποία αναμένεται να φιλοξενήσει η Κύπρος πριν το τέλος του χρόνου. Η προηγούμενη τριμερής σύνοδος σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 στην Ελλάδα.

Δένδιας: Aνάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Στις διμερείς συναντήσεις αναμένεται να εξετασθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε όλους τους τομείς, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε βρεθεί στο Ισραήλ ξανά στις 21 Ιουλίου, προκειμένου να συναντήσει τον Ισραηλινό ομόλογό του, πραγματοποιώντας και την πρώτη επίσκεψη ενός Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Ισραήλ.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στα Ιεροσόλυμα ξεκινά καταρχάς με διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μήνυμα Δένδια σε Άγκυρα από το Ισραήλ: Απαράδεκτη η στάση της στο Κυπριακό

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει με τους ομολόγους του Γαΐρ Λαπίντ και Νίκο Χριστοδουλίδη στην τριμερή σύνοδο των ΥΠΕΞ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών στις 15:20-15:30.

Στη συνέχεια ο υπουργός θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του και με την υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ Καρίν Ελχαράρ.

Αμέσως μετά θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, ενώ στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτζογκ. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό 'Αμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top