Χρυσοχοΐδης: Δύσκολη νύχτα στα Βίλια, βελτιωμένη η κατάσταση στην Κερατέα

Η ενημέρωση για τις πυρκαγιές από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

O υπουργός ξεκινησε την ενημέρωση με ευχές στον Νίκο Χαρδαλιά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι θα βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια με την υγεία του.

Εκτός κινδύνου ο Νίκος Χαρδαλιάς - Τα νεότερα για την υγεία του

«Ο Νίκος είναι γεννημένος μαχητής και είναι βέβαιο ότι θα νικήσει και σε αυτή τη μάχη» είπε.

Στη συνέχεια o υπουργός ανέφερε πως σήμερα ξέσπασαν 45 νέες πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται συνολικά 96 πυρκαγιές.

Οι σημαντικότερες εστίες είναι στα Βίλια και στη Λαυρεωτική, σημείωσε και τόνισε πως γι’ αυτό και μέσω του 112 αποστείλαμε τρία μηνύματα για εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι, Συντερίνα και για τον Άγιο Κωνσταντίνο, αναφορικά με το μέτωπο της Κερατέας.

Δύσκολη νύχτα για Βίλια και Κερατέα - Εκκενώνεται και ο οικισμός Βενίζα

Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες, τριες ομάδες πεζοπόρων και 40 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές, πυροσβέστες από διάφορες χώρες, μηχανήματα έργου του στρατού και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντόνισε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος κ. Στέφανος Κολοκούρης, πρόσθεσε. Όπως είπε, βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη λαυρεωτική, ωστόσο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την τελική οριοθέτησή της.

Η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια Αττικής
Στα Βίλια, δεν υπάρχει απειλή εναντίον οικισμών για την ώρα, ωστόσο, ο υπουργός θύμισε πως έχουν αποσταλεί πέντε μηνύματα 112 για την εκκένωση οικισμών.

Στο σημείο επιχειρούν 240 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων και 82 οχήματα. Από αέρος, μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές, μηχανήματα έργου του στρατού και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως είπε, ενισχύονται οι προσπάθειες για την διασφάλιση των οικισμών και την αποφυγή επέκτασης προς την πόλη των Βιλίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top