Προειδοποίηση από Χαρδαλιά: Αν χρειαστεί, η Μύκονος θα ξανακλείσει

«Μοντέλο» Μυκόνου σε νησιά που θα παρουσιάσουν αύξηση σε κρούσματα

Σαφή προειδοποίηση πως, εάν χρειαστεί, θα επιβληθούν πάλι τοπικά μέτρα στη Μύκονο ή σε άλλα νησιά, που θα επιβαρυνθούν επιδημιολογικά, απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες», είπε στον Σκάι.

Χαρδαλιάς: Στο «πορτοκαλί» πολλές περιοχές λόγω μεγάλης αύξησης κρουσμάτων

Ειδικά για την Ίο, ανέφερε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πρωτόγνωρη ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα.

«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως η μεγάλη αύξηση στα νησιά αυτά προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα αλλά οι λίγοι που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα κάνουν τη διαφορά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top