Βορίδης: Επ’ αόριστον οι αναστολές εργασίας σε υγειονομικούς–εκπαιδευτικούς

«Ο σκοπός δεν είναι να τιμωρήσουμε αλλά να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία»

«Ο σκοπός δεν είναι να τιμωρήσουμε οποιονδήποτε. Ο σκοπός του μέτρου είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Αυτό υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.

«Το μέτρο της αναστολής ισχύει με δύο διαφορετικούς τρόπους για δύο κατηγορίες εργαζομένων. Η μία κατηγορία των εργαζομένων συνδέεται με την υποχρέωση τους να είναι εμβολιασμένοι κι αυτό γιατί παρέχουν υπηρεσίες υγείας και υπηρεσίες σε υπερήλικες. Γιατί υπάρχει ανάγκη να φύγουν από το σύστημα υγείας οι μη εμβολιασμένοι; Η απάντηση είναι ότι οι άνθρωποι, που φροντίζουν, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», τόνισε, μιλώντας στο Mega.

Eκπαιδευτικοί: Από την τσέπη τους τα test όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

«Αυτό ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, όχι για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά για εκείνους που δεν προσκομίζουν τεστ, το οποίο να αποδεικνύει ότι είναι υγιείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις στην πρωτοβάθμια κανένα παιδί δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο κάποια παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί και κάποια όχι. Υπάρχει η ανάγκη ο μη εμβολιασμένος εκπαιδευτικός να παίρνει τα μέτρα του για να μη μεταδώσει τον ιό», υπογράμμισε.

Μητσοτάκης: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

H αναστολή εργασίας θα είναι επ’ αόριστον και θα διακόπτεται όταν ο υγειονομικός ή ο εκπαιδευτικός αποφασίσουν να εμβολιαστούν ή όταν ο εκπαιδευτικός αποφασίσει να προσκομίσει μοριακό ή rapid test.

«Το πότε θα λήξει η αναστολή εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Βορίδης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλοι θα εκπληρώσουν την υποχρέωση τους για εμβολιασμό «και δε θα υπάρξουν δυσάρεστα μέτρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top