Βαρβιτσιώτης: Η ασφάλεια στη γειτονιά μας δεν είναι δεδομένη

«Η Τουρκία δυναμιτίζει τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό»

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Έντονη κριτική στην Τουρκία για το θέμα των Βαρωσίων άσκησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η τουρκική προκλητικότητα δεν σταματά για την αλλαγή του καθεστώτος στην Κύπρο και τη δημιουργία τετελεσμένων 47 χρόνια μετά την εισβολή», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που πραγματοποιείται στο Μπρντό της Σλοβενίας με ατζέντα την διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και την επανεκκίνηση της οικονομίας στη μετα-covid εποχή, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δυναμιτίζει τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό.

«Τα δυτικά Βαλκάνια αποτελούν για μας, και η διεύρυνση της Ένωσης προς αυτά, κυρίαρχο στόχο της εξωτερικής μας πολιτικής» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας ότι η εξαγωγή δημοκρατίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια θα επιφέρει σημαντική αλλαγή για τη βελτίωση όχι μόνο της ζωής των εκατομμυρίων των βαλκάνιων λαών αλλά κυρίως για την ασφάλεια στη γειτονιά μας», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Η ασφάλεια στη γειτονιά μας, όπως ξέρετε, δεν είναι δεδομένη και αυτό φάνηκε από τις πρόσφατες εξαγγελίες του Τουρκοκύπριου ηγέτη, του κυρίου Τατάρ, ο οποίος ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος (σε τμήμα) της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων» σημείωσε.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα θεωρεί πως «αυτή η κίνηση δυναμιτίζει όλες τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, μεταβάλλει το καθεστώς που υπάρχει στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και, βέβαια, δείχνει ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν σταματά για την αλλαγή του καθεστώτος στην Κύπρο και τη δημιουργία τετελεσμένων 47 χρόνια μετά την εισβολή».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top