«Χαστούκι» στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ για τα Βαρώσια: «Προκλητικά  βήματα» 

Επικοινωνία Δένδια με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νούλαντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν άμεσα στην προκλητικότητα Ερντογάν από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου  για τα Βαρώσια.   

Η Τουρκία αγνοεί τις ΗΠΑ: Νέα συμφωνία με Ρωσία για παραλαβή S-400

Όπως μετέδωσε ο Δημήτρης Σουλτογιάννης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση του Star, τονίζει ότι η διοίκηση Μπάιντεν δεσμεύεται για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.  Επίσης, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης και καλούν σε διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. 

Ερντογάν: Ανακοίνωσε το άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Σχετικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων η θέση μας δεν άλλαξε: τυχόν περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν προκλητικά και αντιπαραγωγικά για την επανάληψη των συνομιλιών για διευθέτηση».

Και επικοινωνία της Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Νούλαντ με τον Δένδια  

Μάλιστα είχαμε και επικοινωνία το απ[όγευμα ου Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με την Αμερικανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, την οποία ενημέρωσε για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια. 

 

ΥΠΕΞ: Καταδίκη με τον πιο έντονο τρόπο για την πρόκληση Ερντογάν στην Κύπρο 

Την ίδια ώρα  ειδική ακρόαση στη Γερουσία ζήτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μπόμπ Μενέντεζ, στην οποία θα είναι παρούσα και η Β. Νούλαντ. Επί της ουσίας, η ολομέλεια της Αμερικανικής Γερουσίας θα ενημερωθεί για την προκλητική στάση του Ερντογάν με το ταξίδι του στα κατεχόμενα, αλλά και το γεγονός ότι συνεχίζει να αγνοεί τα συνεχόμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Ελλάδα - Άραβες: Ισχυρό «μπλοκ» απέναντι στον Ερντογάν 

Μιλώντας στο Star ο Μπόμπ Μενέντεζ, ο οποίος τον Οκτώβριο προβλέπεται να έρθει στη χώρα μας ως ομιλητής σε πολιτικό φόρουμ, ανέφερε:

«H Tουρκία πρέπει να πάψει να παίζει αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η  Ελλάδα αποτελεί κλειδί για την ασφάλεια όλης της Ευρώπης. Θα υπάρξουν νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου η Ελλάδα θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top