Μετάλλαξη Δέλτα: Νέα έξαρση σε τρεις περιοχές της χώρας

Πελώνη: Το 75% των νέων κρουσμάτων είναι κάτω των 34 ετών

Για νέα έξαρση της πανδημίας σε περιοχές της χώρας, όπως η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο, έκανε λόγο η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η νέα μετάλλαξη Δέλτα έχει επιφέρει αύξηση στα κρούσματα και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Όπως τόνισε, οι εμβολιασμένοι προστατεύονται και σπάνια χρειάζονται νοσηλεία.

«Το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 34 ετών, ενώ ο κύριος όγκος εντοπίζεται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά σε νέους 15 έως 19 ετών», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κυβερνητικη εκπρόσωπο, από το σύνολο των κρουσμάτων με την νέα μετάλλαξη χρειάστηκε να νοσηλευτεί το 13%, εκ των οποίων κανένας δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

«Ήδη, οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 9.230.000, με περισσότερους από 5.240.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 4.250.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, είπε.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη μέχρι αύριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) για τη χώρα μας, το 44% του ενήλικου πληθυσμού στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ούτε μία δόση εμβολίου.

Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17

Αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών.

Νέα μέτρα στην εστίαση: Μόνο οι εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους

Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός, με την κυβέρνηση να έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών για να επιστρέψουν στα σχολεία το φθινόπωρο. Το εμβόλιο θα γίνεται με γονική συναίνεση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δοθεί η επιλογή για εμβολιασμό και στους έφηβους 12 έως 15 ετών, η κυρία Πελώνη είπε πως είναι επιστημονική η συγκεκριμένη συζήτηση και πως η κυβέρνηση πάντα ακολουθεί τις οδηγίες των επιστημόνων.

Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Η κυρία Πελώνη σχολίασε και τις πληροφορίες, που θέλουν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών να προβλέπονται για αργότερα, δεδομένου ότι τα σχολεία ανοίγουν τον Σεπτέμβιο.

Όπως σημείωσε, οι εμβολιασμοί των εκπαδευτικών προχωρούν καλά σε αυτή τη φάση, καθώς είναι περίπου στο 77% το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν εμβολιαστεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top