Εκπτωτικά πακέτα μόνο για εμβολιασμένους στα μέσα μεταφοράς

Το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση

Μετρό

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπήρξαν (και συνεχίζουν να είναι) ένας από τους τομείς, στους οποίους άφησε «βαριά» σκιά η πανδημία του κορωνοϊού.

Πολλοί επιβάτες αποφάσισαν να ελαττώσουν ή και να διακόψουν τη χρήση των ΜΜΜ, φοβούμενοι τον κορωνοϊό, ενώ όσοι τα χρησιμοποιούσαν εξέφρασαν ανασφάλεια για τις μετακινήσεις τους, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούταν καν η αναγκαία απόσταση μεταξύ των επιβατών.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των εμβολιασμένων σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια

Προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και να δώσει κίνητρα για τον εμβολιασμό, η κυβέρνηση εξετάζει τη χορήγηση εκπτωτικών πακέτων μόνο για εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι είναι η επαναφορά των εκπτωτικών προγραμμάτων, τα οποία ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα για τους κατόχους μηνιαίων, 2μηνιαίων και 6μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους: Επανεξετάζεται το πλαίσιο

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 είχε γίνει επιστροφή χρημάτων, μέσω μέσω πιστώσεων για τους κατόχους καρτών στις συγκοινωνίες της Αθήνας, για τους μήνες, που είχε κρατήσει το lockdown και δεν έγινε χρήση των ΜΜΜ.

Παράλληλα, είχε αποφασιστεί έκπτως 10% για τις αγορές ετήσιων καρτών.

«Τα 2/3 των επιβατών χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν, το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι και στη μετάλλαξη Δέλτα, το εμβόλιο, και να είναι πιο προσεκτικοί», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στον Action24.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top