Δένδιας από Ουκρανία: Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου δεν είναι α λα καρτ

Η «καρδιά» της ελληνικής διπλωματίας χτυπά σήμερα σε Ουκρανία και Λιβύη

Συνεχίζονται οι συγκροτημένες κινήσεις την ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Η «καρδιά» της Ελληνικής διπλωματίας χτυπά σήμερα σε Ουκρανία και Λιβύη. Ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας στέλνει από το Κίεβο μήνυμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην Άγκυρα, τη στιγμή που ο Υφυπουργός, Κώστας Φραγκογιάννης, εγκαινίαζε το ελληνικό προξενείο στην Βεγγάζη. 

Ανάρτηση Μητσοτάκη με νέο spot για τον εμβολιασμό 

Ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ξεναγήθηκε από τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, στην πλατεία του Αγίου Μιχαήλ και έστειλε στην Άγκυρα μήνυμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου. 

Ο Νίκος Δένδιας είπε «για την Ελλάδα είναι πάγια τακτική: η αυστηρή προσήλωση στο διεθνές δίκαιο. Η αυστηρή προσήλωση στην αποχή από απειλή ή από χρήση βίας». 

Το ίδιο έκανε και μια ώρα νωρίτερα, σε φόρουμ για τα 30 χρόνια της Ουκρανικής ανεξαρτησίας, ξεκαθαρίζοντας στην Τουρκία ότι η προσήλωση στους διεθνείς κανόνες: 

«Δεν είναι, κυρίες και κύριοι, à la carte επιλογή. Μια κατά περίπτωση θέση είναι πάντα - επιτρέψτε μου να πω - μια μεγάλη παγίδα. Μπορεί να έχει κάποια βραχυπρόθεσμα δευτερεύοντα πλεονεκτήματα, αλλά είναι μια σίγουρη μακροπρόθεσμη απώλεια».

«Ευχαριστώ» Αναστασιάδη σε Μητσοτάκη για τη βοήθεια στην πυρκαγιά

Εγκαίνια προξενείου - η Ελλάδα επέστρεψε στη Λιβύη

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Φραγκογιάννης συναντήθηκε στη Λιβύη με τον ομόλογό του και τον δήμαρχο της Βεγγάζης  μιας και σήμερα, 3 μήνες μετά την επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη ανοίγει και το προξενείο μας. Το πρώτο προξενείο ευρωπαϊκής χώρας στην Ανατολική Λιβύη επιβεβαιώνοντας το διπλωματικό comeback της Ελλάδας στην περιοχή που η Τουρκία διατηρεί στρατεύματα.

Ο Κώστας Φραγκογιάννης - υφυπουργός εξωτερικών είπε « η Ελλάδα στήριξε από την πρώτη στιγμή την μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Με ελπίδα ότι θα διεξαχθούν εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου με σκοπό την πολιτική ομαλότητα, την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων η Ελλάδα επέστρεψε στη Λιβύη και θα παραμείνει».

Δείτε ολόκληρο εδώ το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top