Το Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Συνδυασμός πρασίνου με την εγκατάσταση Υπουργείων στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού

ΠΥΡΚΑΛ χώρος

Tο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε τη δημιουργία νέου Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, ύστερα από την ενημέρωση του  Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Νίκου  Παπαθανάση. 

Τη δημιουργία του Πάρκου είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ πριν λίγους μήνες.  

Μητσοτάκης: 9 Υπουργεία «μετακομίζουν» στην ΠΥΡΚΑΛ  

Συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανέγερση-κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του νέου πάρκου δημόσιας διοίκησης μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το προτεινόμενο έργο αφορά στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών εννέα Υπουργείων και δημοσίων οργανισμών σε έναν ενιαίο χώρο και τη δημιουργία πάρκου πρασίνου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με εκτιμώμενο άμεσο δημοσιονομικό όφελος 1 δισ. ευρώ σε διάστημα τριάντα ετών.

Στην ΠΥΡΚΑΛ σήμερα ο Μητσοτάκης

Το νέο κυβερνητικό πάρκο θα πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εργασιακού χώρου σχεδιασμένου με άξονα τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τη μικρότερη δυνατή συντήρηση. Θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, στην απαλλαγή εξόδων για μισθώσεις κτιρίων, στην αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, στη πρόσβαση ΑμεΑ, στην εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών και Εθνικών στρατηγικών για την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2 με την χρήση των Μ.Μ.Μ..

Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο 

Επίσης, θα συμβάλλει στην αστική ανάπλαση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού με τη δημιουργία πάρκου πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων 116 στρεμμάτων και την ανάπτυξη νέων χώρων πολιτισμού 2.500 τ.μ..
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top