Διπλωματικός «πυρετός»: Στο Κάιρο ο Μητσοτάκης, στις Βρυξέλλες ο Δένδιας

Τσαβούσογλου: «Κάθε μέρα ο Δένδιας κάνει μια δήλωση για εμάς» 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (20/6)

Σε στοχευμένες, διπλωματικές κινήσεις προχωρά η Αθήνα. Αύριο η «καρδιά» της ελληνικής διπλωματίας θα χτυπά στο Κάιρο. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι, αλλά και με τον Πρωθυπουργό Μαντμπούλι, επιβεβαιώνοντας την διαρκή στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου. 

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 24 Ιουνίου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας θα πετάξει αύριο για Λουξεμβούργο, όπου θα συζητήσει για τις ευρωτουρκικές σχέσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ).

Δένδιας: Κάναμε «όπλο» κατά της Τουρκίας την επιθετικότητά της 

Ο Ερντογάν πανηγυρίζει για τον νέο αντιπλοϊκό πύραυλο της Τουρκίας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να μην ταράζει τα διπλωματικά «νερά», γνωρίζοντας καλά ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κρίνουν τη συμπεριφορά του στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. Αρκείται σε «shows» με προεκλογικό «άρωμα» και σε πανηγυρισμούς για... εσωτερική κατανάλωση. 

Ερντογάν

Πανηγυρίζει για τον νέο αντιπλοϊκό πύραυλο Atmaca της Τουρκίας . Το νέο «καμάρι» του Ερντογάν ή αλλιώς το «ατσάλινο σπαθί της Γαλάζιας Πατρίδας», όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, δημοσιεύοντας το βίντεο από την τελευταία δοκιμαστική του βολή. 

Τσαβούσογλου: «Κάθε μέρα ο Δένδιας κάνει μια δήλωση για εμάς» 

Μιλώντας σε διπλωματικό φόρουμ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε... παράπονα για τις δημόσιες δηλώσεις του Νίκου Δένδια που στηλιτεύουν την τουρκική προκλητικότητα. 

«Ό,τι υπάρχει ας το λέμε και ας το συζητάμε πρόσωπο με πρόσωπο. Κάθε μέρα κάνει μια δήλωση σχετικά με την Τουρκία. Αυτό δεν είναι ούτε άμυνα, ούτε επίθεση. Δεν είναι τίποτα», είπε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top