Euro 2020: Επιμένουν στο «Μακεδονία» οι Σκοπιανοί παρά την επιστολή Δένδια

Τσίπρας: Υπερασπίζεται την επιλογή του 3 χρόνια μετά τις Πρέσπες

Παρά την επιστολή του Νίκου Δένδια στον Σκοπιανό ομόλογό του, για την χρήση του όρου «Μακεδονία» στο Euro 2020, η  Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των Σκοπίων συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί.  

Τα Σκόπια συνεχίζουν να αξιοποιούν τις αδυναμίες της συμφωνίας των Πρεσπών.  

Το όνομα Βόρεια Μακεδονία χρησιμοποιείται στην δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020, μόνο  στην επίσημη σελίδα της UEFA.

Euro 2020: Η απάντηση της UEFA σε Αυγενάκη για τη Βόρεια Μακεδονία

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των Σκοπίων συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία στο επίσημο site της.

Σε όλο τον κόσμο, στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα  των Σκοπίων με την Ουκρανία, εμφανιζόταν  το ακρωνύμιο «ΜΚD», δηλαδή Μακεδονία.

Στις κερκίδες αλλά και στους δρόμους του Βουκουρεστίου οι φίλαθλοι των Σκοπίων φορούν μπλούζες και κασκόλ με τον λέξη Μακεδονία και περικεφαλαίες που παραπέμπουν στους Μακεδόνες μαχητές του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Τυλίγονται με  σημαίες που φέρουν το αρχαίο ελληνικό σύμβολο, τον Ήλιο της Βεργίνας.

Δένδιας σε Οσμάνι: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το MKD

Η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει  ότι οι φορείς οι οποίοι δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος της γειτονικής χώρας μπορούν  να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία». Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των Σκοπίων οχυρώνεται πίσω από αυτό.  

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro2020, απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι, στην οποία υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «το ακρωνύμιο “MKD” στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Ελλάδα».

Τσίπρας: Οι προοδευτικοί πολιτικοί είμαστε εδώ για να προωθούμε λύσεις

«Άλλαξαν πάρα πολλά προς το καλύτερο και μπορούν να αλλάξουν ακόμα περισσότερα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σχετικά με το αν άξιζε το πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την υπογραφή της Συμφωνίας και αν θα άλλαζε κάτι, επισημαίνει ότι «ως προοδευτικοί πολιτικοί είμαστε εδώ για να προωθούμε λύσεις ακόμα και αν έχουν πολιτικό κόστος».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top