Ελλάδα 2.0: Μητσοτάκης - Ντερ Λάιεν παρουσιάζουν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

200.000 νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ κατά 7%

Στον αστερισμό του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης μπαίνει και επίσημα από σήμερα η Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα παρουσιάσουν νακοινώσουν την έγκριση του ελληνικού προγράμματος «Ελλάδα 2.0» για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο ανοίγει νέες προοπτικές για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11, ωστόσο θα ξεκινήσει με καθυστέρηση, καθώς η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφτασε σήμερα το πρωί στην Ελλάδα, αντί για χθες, όπως ήταν προγραμματισμένη, λόγω βλάβης στο αεροπλάνο, που θα τη μετέφερε.

Στην Αθήνα η Ντερ Λάιεν με την έγκριση στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα ακολουθήσει συζήτηση του πρωθυπουργού και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Θα παρουσιαστούν:

- Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

- Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

- Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

- Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

- Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

- Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η ομάδα διοίκησης του προγράμματος «Ελλάδα 2.0».

200.000 νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ κατά 7%

«Το σχέδιο καλύπτει όλη την Ελλάδα. Αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Αρκούμαι να επισημάνω το μέγεθος των πόρων, που θα κινητοποιηθούν: συζητάμε για 57 δισεκατομμύρια ευρώ», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 29 Mαρτίου 2021, κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Μητσοτάκης: Γιγαντιαίο πρόγραμμα 60 δισ. ευρώ το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Όπως είχε τονίσει, είναι ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα: «Ένα σχέδιο το οποίο καλύπτει όλη την Ελλάδα. Αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και φιλοδοξεί να δημιουργήσει επιπλέον 200.000 νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας κατά 7 μονάδες το εθνικό μας προϊόν εντός της επόμενης εξαετίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top