Στην Αθήνα η Ντερ Λάιεν με την έγκριση στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης

Πάνω από 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2021 

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο για επίσημη επίσκεψη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και όπως μετέδωσε  Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεν έρχεται με άδεια χέρια.

Έρχεται η Ντερ Λάιεν και φέρνει χρήμα για την Ελλάδα! 

Πράγματι, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πάτησε γκάζι»  στην αξιολόγηση των Σχεδίων Ανάκαμψης και αύριο με κάθε επισημότητα η κα Φον Ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει στη συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό ότι εγκρίθηκε το ελληνικό Σχέδιο

Μητσοτάκης: Γιγαντιαίο πρόγραμμα 60 δισ. ευρώ το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Το επόμενο βήμα είναι η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούλιο κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τέλος Ιουλίου- αρχές Αυγούστου θα εκταμιευθούν οι προκαταβολές. Ως το τέλος του χρόνου, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εισπράξει περί τα 7,5 με 7,7 δισ. ευρώ, κάνοντας έτσι ποδαρικό στα υπερπολύτιμα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

 ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία

Η πρόεδρος της Κομισιόν, η οποία έχει ξεκινήσει το γύρο της Ευρώπης μεταφέροντας ευχάριστα νέα, ξεκίνησε το ταξίδι της επιδεικνύοντας στο τηλέφωνο της το Ψηφιακό Πιστοποιητικό, το οποίο είναι μια ακόμα ευρωπαϊκή κατάκτηση.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top