Ποδηλατόδρομος 22 χλμ από το ΣΕΦ έως το Σούνιο - Ώρα για βόλτα!

Στόχος ποδηλατόδρομοι 100 χλμ στην Αττική

«Μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο, έχουμε σχεδιάσει πάνω από 100 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων στην Αττική», είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα

Δίκτυο ποδηλατόδρομων που θα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα στην Αττική, σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα το απόγευμα (19.30) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε εκδήλωση, στον δήμο Γλυφάδας, με φόντο την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε θωρακισμένοι το καλοκαίρι

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το σχέδιο ενοποίησης της παραλιακής ζώνης από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Σούνιο.

Το σχέδιο ανάπλασης προβλέπει την κατασκευή ενός ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους περίπου 22 χιλιομέτρων και το δεύτερο σκέλος την ανάπλαση 48 χιλιομέτρων μέχρι το Σούνιο.

Παράλληλα, προβλέπεται η σύνδεση του Πάρκου του Φαληρικού Όρμου με το Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ. Νιάρχος, τη Μαρίνα Φλοίσβου και το υφιστάμενο Πάρκο Φλοίσβου, δημιουργώντας έναν συνεχόμενο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου για την Αττική και τους κατοίκους της Αθήνας, του Πειραιά και των όμορων δήμων.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», δηλαδή στο Ταμείο Ανάκαμψης, και στέλνει ένα καθαρό μήνυμα ότι δημιουργείται η νέα Ελλάδα.

Μιλώντας για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου στην Αττική, από το ΣΕΦ στο Φάληρο έως τη Βουλιαγμένη, ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, είπε πως το έργο έχει ήδη πάρει την πρώτη έγκριση.

«Μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο, έχουμε σχεδιάσει πάνω από 100 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων στην Αττική», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top