Μητσοτάκης: Ο ΒΟΑΚ θα είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ευρώπη

Η εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι

«Η δέσμευση που ανέλαβα προεκλογικά για τον ΒΟΑΚ γίνεται πράξη. Ο δρόμος θα γίνει και η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους το δρόμο που της αξίζει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση που έγινε στο παλιό λιμάνι των Χανίων για το έργο του Βόρειου Οδικού 'Αξονα Κρήτης.

Μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Κ. Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Ο ΒΟΑΚ θα είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τώρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του με απόλυτη βεβαιότητα. Ανέφερε πως εκείνος πήρε το δίπλωμά του το 1986 και 35 χρόνια μετά ένα μεγάλο κομμάτι του ΒΟΑΚ είναι ακριβώς ίδιο, ενώ η υπόλοιπη χώρα κατάφερε και απέκτησε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Αναφερόμενος σε όσα είχε πει προεκλογικά για τον ΒΟΑΚ υπενθύμισε ότι δεν μπήκε τότε σε λεπτομέρειες για τον τρόπο που επρόκειτο να υλοποιηθεί, ενώ είπε ότι ο δρόμος θα έχει διόδια όπως έχουν όλοι οι αντίστοιχοι αυτοκινητόδρομοι.

ΒΟΑΚ: Είναι ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη

«Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο έργο. Για τη σημασία και την ανάγκη του δεν χρειάζεται να σας πείσω. Αρκεί να πω ότι αν δεν προχωρήσουμε σε αυτό η Κρήτη θα παραμείνει αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη. Για μένα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αναπτυξιακή προτεραιότητα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Τον ΒΟΑΚ τον προχωράμε και για ένα ακόμη λόγο πιο προσωπικό και ανθρώπινο κυρίως για τους συντοπίτες μας που έχουν θρηνήσει θύματα».

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη για ΒΟΑΚ

«Ο ΒΟΑΚ θα είναι δρόμος του μέλλοντος»

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι με τον Λευτέρη Αυγενάκη είχαν ανακοινώσει προεκλογικά ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο για τη μείωση των τροχαίων με ιδιαίτερη έμφαση στην Κρήτη. Εξήγησε ότι δεν είναι μονο θέμα οδικών υποδομών αλλά και εκπαίδευση, αντιλήψεων, νοοτροπίας για τη σχέση με το τιμόνι και το αλκοόλ, αλλά και τεχνολογίας καθώς περνάμμε στην ημιαυτόνομη και αυτόνομη οδήγηση.

«Ο ΒΟΑΚ θα είναι δρόμος του μέλλοντος. Θα έτοιμες αυτές τις υποδομές και θα έχει φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», υπογράμμισε.

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό και πως τα βασικά μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται. «Παρακαλώ, ειδικά τους τοπικούς άρχοντες να κάνουμε αυτή την επιπρόσθετη προσπάθεια, να υποδεχτούμε τους επισκέπτες με ασφάλεια, να προστατευτούμε οι ίδιοι και να ξεπεράσουμε αυτό το τείχος του φόβου που μπορεί να υπάρχει για τους εμβολιασμούς για να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε.

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολούθησε και η σύζυγός του, Μαρέβα

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολούθησε και η σύζυγός του, Μαρέβα

Τέλη του 2022 θα αρχίσουν να στήνονται τα εργοτάξια

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου αυτού έργου.

«Πλέον μπορούμε να σας πούμε πως στα τέλη του 2022 θα αρχίσυν να στήνονται τα εργοτάξια στον ΒΟΑΚ ενώ μέχρι το 2024 εκτιμάμαι πως όλα τα μέτωπα του έργου θα είναι ανοιχτά και θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top