Στο νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Κέρκυρα ο Ν. Χαρδαλιάς

«Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, δεν πρέπει να κάνουμε κανένα πισωγύρισμα»

Στην Κέρκυρα μετέβη σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας που ξεκινά τη λειτουργία του από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, με 10 εμβολιαστικές γραμμές, στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία». 

Το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, είναι το έβδομο που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τα εμβολιαστικά κέντρα «Προμηθέας» στο Μαρούσι, Περιστερίου, Ελληνικού, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ρόδου. 

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18 – 29 με Johnson & Johnson

Από τη Δευτέρα, το εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας θα είναι σε λειτουργία με 10 γραμμές, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Χαρδαλιάς εμβολιαστικό κέντρο Κέρκυρας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν για να χτίσουμε τείχος ανοσίας  και στην Κέρκυρα, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 

Εμβολιασμοί: Τα πέντε νησιά με χαμηλή συμμετοχή

«Αυτό που προέχει είναι βήμα-βήμα να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Για να γίνει αυτό δύο πράγματα χρειάζεται, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα από τους εμβολιασμούς και κάνω έκκληση, παράκληση - κρατάτε τα μέτρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα είναι ολέθριο να έχουμε υπερτοπικές συρροές, πόσω μάλλον σε νησιά, πόσω μάλλον σε τουριστικούς προορισμούς. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, φοράμε τις μάσκες, κρατάμε τις αποστάσεις, αποφεύγουμε παράλογους συγχρωτισμούς, κι αυτό είναι μία σύσταση, μία παράκληση προς όλους. Όλοι πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα», είπε.

Χθες ανακοινώθηκε ο νέος επιδημιολογικός χάρτης που θα είναι διαθέσιμος από τη Δευτέρα, 31 Μαϊου και χάρη στον οποίο θα έχουν όλοι πρόσβαση στα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής τους. 

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Ποιους αφορά και πώς θα χρησιμοποιείται

Προειδοποίησε ακόμα πως εφόσον χρειαστεί, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα σε περιοχές αν σημειωθεί έξαρση κρουσμάτων. 

«Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς, τηρώντας τα μέτρα και συμβάλλοντας στο τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό να συμβάλλει επίσης στην καλή πορεία του τουρισμού μας φέτος το καλοκαίρι», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι «είμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου δεν πρέπει να κάνουμε κανένα πισωγύρισμα. Αν ο καθένας από εμάς τηρήσει τα μέτρα και με σύμμαχο το τείχος ανοσίας, θα τα καταφέρουμε».

Μαγιορκίνης: Σε αποκλιμάκωση η πανδημία - Ο καιρός βοηθά κατά 20%

Ο Υφυπουργός είχε επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με στελέχη του Πυροσβεστικού κλιμακίου του αεροδρομίου Κέρκυρας, με τα οποία συζήτησε τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Στις 13:30 θα έχει επίσης σύσκεψη με δημάρχους και τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη για την πυροπροστασία. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Σ. Πέτσας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top