Τσίπρας: Ο Νομός Ηλείας δεν υπάρχει στον χάρτη για την κυβέρνηση   

Απάντηση ΝΔ: «Περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος ο κ. Τσίπρας» 

H Ηλεία ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ειχε συναντήσεις με δημάρχους, εργαζόμενους, φοιτητές και αγρότες. 

Τσίπρας Ηλεία με πολίτες

Ο Αλέξης Τσίπρας συζητά με πολίτες στην περιοδεία στην Ηλεία 

Διάλογος με αιχμές ανάμεσα σε Τσίπρα και Μενδώνη στην Ακρόπολη! 

«Εγώ ήρθα εδώ γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Κλείνουν τμήματα πανεπιστημιακά, πήγαν στις καλένδες τον  δρόμο, το νοσοκομείο έχει ρημάξει. Κάτι πρέπει να γίνει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Μιλώντας επίσης με δημάρχους της περιοχής,  ο Αλέξης Τσίπρας  εξαπέλυσε τα βέλη του στην κυβέρνηση,  βάζοντας στο στόχαστρο και τις εργασίες στο δρόμο Πατρών- Πύργου .    

«Οι μπουλντόζες ήταν εκεί το 2019 και έφυγαν με την ακύρωση των συμβάσεων. Αν αυτό προστεθεί στη συνολικότερη απαξίωση των δομών υγείας του Νομού τότε αντιλαμβανόμαστε ότι για τους κυβερνώντες ο Νομός Ηλείας δεν υπάρχει στον χάρτη. Πρέπει να απαντησει ο πρωθυπουργός γι΄ αυτή την υποβάθμιση που βιώνεται εσείς και οι πολίτες σας» 
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με υγειονομικούς,  από τους οποίους ενημερώθηκε γιαα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ συνομίλησε και με φορείς της αγοράς. 

Απάντηση ΝΔ: Περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος ο κ. Τσίπρας

Απατώντας η ΝΔ στα όσα  υποστήριξε ο  κ. Τσίπρας τον χαρακτήρισε «περιφερόμενο Μαυρογιαλούρο». 

Μεταξύ άλλων το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει: 

«Ο κ. Τσίπρας, ως περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος, συνεχίζει να υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα. Σημερινή στάση η Ηλεία. Και Πανεπιστήμια φτιάχνει και δρόμους ανοίγει κι όσα δεν έκανε επί 4 χρόνια θα κάνει. Χρειάζεται όντως απύθμενο θράσος ώστε αντί να απολογείται, να ζητάει και τα ρέστα. 

Η Πατρών-Πύργου είχε δημοπρατηθεί το 2014 με μία μόνο εργολαβία προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ, η οποία αν προχωρούσε,  σήμερα το έργο θα ήταν έτοιμο.

Το 2015 μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν να ακυρώσει τον ενιαίο διαγωνισμό και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου μέσω 8 εργολαβιών.

Η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν άλλα 2 χρόνια μέχρι να ετοιμαστούν τεύχη δημοπράτησης και να διεξαχθούν διαγωνισμοί και για τις 8 εργολαβίες, που είχαν τελικά συνολικό προϋπολογισμό 510 εκατ. ευρώ.

 Έτσι το 2019 είχαν υπογραφεί 5 από τις 8 συμβάσεις, ενώ για τις υπόλοιπες 2 (Δουναίικα - Πύργος και Βάρδα - Α.Κ. Κυλλήνης) ο προσωρινός ανάδοχος είχε κηρυχθεί οριστικά έκπτωτος (Καλογρίτσας), καθώς δεν μπόρεσε να προσκομίσει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης για το έργο, ενώ στο τρίτο (Α.Κ. Κυλλήνης - Αμαλιάδα) υπήρχαν αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ. Γι’ αυτό το «έργο» καμαρώνει ο κ. Τσίπρας.

 Όσο για την αναμόρφωση του Πανεπιστημιακού Χάρτη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αγνοεί εντελώς την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που ενέκρινε, με συντριπτική πλειοψηφία, το Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών  (45 υπέρ, 3 λευκά & 3 κατά).

Στο Τμήμα Γεωπονίας Αμαλιάδας το ποσοστό αποφοίτησης είναι μόλις 3,6%, δηλαδή από τους περίπου 200 εισακτέους κάθε χρόνο, αποφοιτούν 7 άτομα! Οι αριθμοί για το αν υπάρχει ανάγκη τέτοιου τμήματος, μιλούν από μόνοι τους» 
 

Στο αμαξοστάσιο του Ρέντη η Φώφη Γεννηματά 

Μήνυμα στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο αλλά  και τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες,  έστειλε η Φώφη Γεννηματά από το αμαξοστάσιο του Ρέντη.  

Φώφη Γεννηματά αμαξοστάσιο Ρέντη

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά στο αμαξοστάσιο Ρέντη 

«Να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα απέναντι  απέναντί στην προσπάθεια της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη να απαξιώσει τις δημοσιές συγκοινωνίες και απέναντι στην επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top