Σε εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  

Γiα τα 200 έτη από την Επανάσταση και την επέτειο Ενσωμάτωσης Επτανήσων

Κατερίνα Σακελλαροπούλου Εθνικός Κήπος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό σε δράση που συνδιοργάνωσαν στον Εθνικό Κήπο, στην Αθήνα, ο Όμιλος Unesco Ζακύνθου και ο Δήμος Ζακυνθίων, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την επέτειο (στις 21/5) της Επανένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Κ. Σακελλαροπούλου Κ. Μπακογιάννης εκδήλωση Εθνικός Κήπος

Η Κ. Σακελλαροπούλου και ο Κ. Μπακογιάννης στη δράση στον Εθνικό Κήπο για τον Διονύσιο Σολωμό 

Στη Χίο για τις εκδηλώσεις για τη Σφαγή του 1822 η Σακελλαροπούλου
 

Η δράση με τίτλο «Διαβάζοντας Σολωμό από τον λόφο του Στράνη στον Εθνικό Κήπο: «Μάγεμα η φύσις κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και πραγματοποιήθηκε στον χώρο που περιβάλλει την προτομή του Διονυσίου Σολωμού στον Εθνικό Κήπο.

Σακελλαροπούλου: Πήγε να δει τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε στον χαιρετισμό της:

«Με χαρά παρίσταμαι σήμερα εδώ, παραμονές της επετείου της ενσωμάτωσης της Επτανήσου στην Ελλάδα. Με χαρά, που μετατρέπεται σε συγκίνηση μπροστά στην προτομή του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Τον φαντάζομαι, νεότατο, να γράφει πυρετωδώς τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν στον λόφο Στράνη της Ζακύνθου, ενώ ο αντίλαλος από τα κανόνια στην απέναντι ακτή ζωντάνευε στα μάτια του το δράμα του αγώνα των Μεσολογγιτών. Και να μετατρέπει τη θύελλα των συναισθημάτων του στον μοναδικό διάλογο φωτός και σκότους, τραγικότητας και γαλήνης, που χαρακτηρίζει την ποίησή του.

Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την ωραία ιδέα να τιμήσουμε και εμείς εδώ, στην Αθήνα, τον ποιητή που σε όλο το έργο του υποστήριξε και υπερασπίστηκε το υψηλό ιδανικό της εθνικής, ηθικής και πνευματικής ελευθερίας ως το υπέρτατο αγαθό που νοηματοδοτεί τη ζωή και κατανικά τον θάνατο. Τον ποιητή, που έχοντας «πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής του», μετουσίωσε σε λαγαρή, δημοτική γλώσσα, το εθνικό ιδεώδες».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top