Επίθεση για το 8ωρο στην κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα  

Συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας 

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για το 8ωρο και τις αλλαγές στα εργασιακά με το νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,  συμμετέχοντας στη συγκέντρωση και στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή επίσης τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μολότοφ και χημικά

Αλέξης Τσίπρας  πορεία 8ωρο

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το 8ωρο και τις αλλαγές στο εργασιακό νομοσχέδιο

Τσούγκρισε αβγά ο Τσίπρας ανήμερα του Πάσχα στο Λαϊκό  
 

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας». 

Χατζηδάκης: Δεν καταργείται το 8ωρο - Είναι στη φαντασία της αντιπολίτευσης

Ο κ. Τσίπρας  δήλωσε συγκεκριμένα:

Απεργία ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν σήμερα - Θα κυκλοφορούν μόνο λεωφορεία

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. 

Επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας: Την κατάργηση του 8ωρου. 

Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές. Το 8ωρο καθιερώθηκε με αγώνες, από το 1886 - στους μεγάλους εργατικούς αγώνες στο Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Καλύτερα να το ξανασκεφτούν.

Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, είναι ένα μήνυμα. Αυτή θα είναι μια κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζόμενων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.
Κι αυτή τη μάχη, θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top