Δένδιας: Τριμερής με ΥΠΕΞ Κύπρου - Λιβάνου πριν πάει στην Άγκυρα 

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας

Νίκος Δένδιας

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Ο κ. Δένδιας μετά την επίσκεψή του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, επέστρεψε στην Αθήνα για να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην σύνοδο ΥΠΕΞ και Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και πριν επισκεφθεί εκ νέου την Τουρκία για να συναντήσει τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλο, θα συμμετάσχει σε τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας-Λιβάνου στην Αθήνα!    

Τι συζήτησαν Δένδιας – Βαρθολομαίος στην Κωνσταντινούπολη 

Στο πλαίσιο της Συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα έχουν κατ’ ιδίαν και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.  

Στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει τον Βαρθολομαίο ο Δένδιας

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 και της συνεργασίας του Λιβάνου με την Ε.Ε., καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία. 

Την Πέμπτη θα γίνει τελικά η  συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Ο Ν. Δένδιας αναμένεται επίσης να έχει και διμερείς συναντήσεις διαδοχικά με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Charbel Wehbé.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top