Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου

Ζητά τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη δολοφονία Καραϊβάζ- 9/4/21

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ραντεβού τους στο Μαξίμου έχει προγραμματιστεί στις 10:30 π.μ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει τη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου - φωτογραφία Eurokinissi

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου - φωτογραφία Eurokinissi
 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τραύματα στο κεφάλι και το σώμα - Τι δείχνουν τα ευρήματα

Η εκτέλεση του αστυνομικού συντάκτη έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Η ενέδρα θανάτου στήθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, μέρα μεσημέρι. Έπεσε νεκρός μετά από τουλάχιστον έξι σφαίρες που δέχτηκε στο κεφάλι και το σώμα. 

Οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν το καθημερινό του πρόγραμμα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε την επίθεση, καθώς επέστρεφε από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ήταν γύρω στις 14:30 το μεσημέρι. Μόλις που είχε βγει από το αυτοκίνητο του όταν οι εκτελεστές, που επέβαιναν σε σκούτερ, τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν» με τουλάχιστον έξι σφαίρες. Συνολικά 12 κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο.

Το όχημα του δημοσιογράφου έχει τρύπα από δύο σφαίρες-  φωτογραφία Eurokinissi

Το όχημα του δημοσιογράφου έχει τρύπα από δύο σφαίρες-  φωτογραφία Eurokinissi

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Μας σόκαρε όλους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Η δολοφονία του έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Μήνυμα ελευθερίας του Τύπου έστειλε χθες το βράδυ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν για τη δολοφονία του

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη», τόνισε σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top