Σακελλαροπούλου σε Economist: Η Ελλάδα πλήρωσε βαρύτατο τίμημα στην κρίση

«Η ευρωπαϊκή ενότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια»

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Απέναντι στην αβεβαιότητα του καιρού μας, η ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τον χαιρετισμό της στο Συνέδριο του περιοδικού Economist, με θέμα «Ελλάδα: 200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης».

Η ΠτΔ αναφέρθηκε τόσο στο κόστος των πολεμικών δαπανών» της Επανάστασης του 1821, αλλά και στην οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2010.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Εγκαίνια νέας πτέρυγας στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

Όπως είπε, ο «Πόλεμος της Ανεξαρτησίας» ήταν «μία μακρά και περιπετειώδης πορεία με πλήθος αντιξοότητες, στη διάρκεια της οποίας η χώρα μας έζησε ιστορικές επιτυχίες, βίωσε όμως και καταστροφές».

Επίσης, έκανε αναδρομή «από τα πρώτα βήματα προς την Ελευθερία» μέχρι σήμερα, που η Ελλάδα είναι« ένα ισχυρό Κράτος Δικαίου, με θεσμικές εγγυήσεις και αποτελεσματική προστασία των ατομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων».

Σακελλαροπούλου: Περιηγήθηκε στη δράση «200 Χρόνια Ελλάδα-40 Χρόνια Ευρώπη»

Παράλληλα, τόνισε ότι στον μακρό ιστορικό χρόνο, η Ελλάδα των τελευταίων διακοσίων ετών αποτελεί συνολικά μια ιστορία προόδου και επιτυχίας, σημειώνοντας, ότι αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν υπήρξαν και λάθη. «Στην τελευταία κρίση χρέους της δεκαετίας του 2010, η Ελλάδα πλήρωσε ένα βαρύτατο τίμημα για τα λάθη του παρελθόντος», υπενθύμισε.

Ωστόσο, επισήμανε, ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί άντεξαν, και η κοινωνία επανεπιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, υπογραμμίζοντας: «Η κρίση συνέβαλε στη συλλογική μας αυτογνωσία και τη δημοσιονομική μας υπευθυνότητα. Η Ευρώπη βγήκε και αυτή σοφότερη από τη δοκιμασία της τελευταίας δεκαετίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top