Αλλαγές στους δασικούς χάρτες για να να αποκατασταθούν αστοχίες

Γεραπετρίτης: Αναδιάταξη σε ό,τι αφορά τη λογική των δασικών χαρτών

Οριστική λύση στο θέμα των δασικών χαρτών και το πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες γης θέλει να δώσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται συνολική λύση για ιδιοκτήτες εκτάσεων που οι περιουσίες τους  έχουν χαρακτηριστεί δασικές, ενώ δεν είναι.

Πρόκειται, κυρίως, για περιπτώσεις:

Δασικοί χάρτες: Δε θα θεωρούνται δασικές οι θαμνώδεις εκτάσεις

•    με λάθος χαρακτηρισμό γαιών

•    με θαμνώδη - φρυγανώδη βλάστηση

Γεραπετρίτης για Πάσχα: Θέλουμε να επιτραπεί η μετακίνηση στο χωριό

«Θα υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αποκαταστήσουν τα πράγματα», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις, που θα αποκαταστήσουν αστοχίες.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον Σκάι, θα υπάρξει αναδιάταξη σε ό,τι αφορά τη λογική των δασικών εκτάσεων, δηλαδή οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα εξορθολογήσουν τους δασικούς χάρτες.

«Στη συνέχεια, όταν πλέον θα έχουμε έρθει στο ορθό, τότε θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες με ενστάσεις, να αποκαταστήσουν τις μεμονωμένες αστοχίες που έχουν υπάρξει» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Το να έχουμε δασικούς χάρτες όπως και κτηματολόγιο, είναι συνθήκη για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», υποστήριξε, αναγνωρίζοντας ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις, όπου υπήρχε μία υπερβολική κατηγοριοποίηση δασών. 

Αυτό παρατηρήθηκε κατεξοχήν στα νησιά, όπου είναι και ιδιαίτερες οι συνθήκες οι γεωμορφολογικές, λόγω των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας διότι γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ υψηλής ευαισθησίας, ότι θα υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αποκαταστήσουν τα πράγματα», κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top