«Ναυμαχία» μεγάλων δυνάμεων για την πώληση φρεγατών στην Ελλάδα    

Δένδιας: Η Ελλάδα αναδύεται ως ηγέτης στην περιοχή

Τις φρεγάτες  Arrowhead 140  θέλει να πουλήσει στην Ελλάδα η Μεγάλη Βρετανία για να ενταχθούν στον ελληνικό στόλο που φρουρεί το Aιγαίο.Την πρόταση κατέθεσε στον Υπουργό Άμυνας η πρέσβης  στην Ελλάδα Κέιτ Σμίθ και το δημοσιοποίησαν ταυτόχρονα.

Φρεγάτες: Οι προτάσεις των 6 χωρών για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας

«Μου επέδωσε υπόμνημα της βρετανικής πρότασης για πρόσκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών  μαζί με ενδιάμεση λύση. Ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερομένων επιφέρει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για αξιολόγηση» έγραψε στην ανάρτησή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.     

 

Οι Τούρκοι τρίβουν τα μάτια τους με τη ναυμαχία μεγάλων δυνάμεων που θέλουν να πουλήσουν φρεγάτες στην Ελλάδα: Μεγάλη Βρετάνια, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Oλλανδία, ενώ αναμένεται πρόταση και από την Ιταλία!

Στο «παιχνίδι» των φρεγατών και οι Γερμανοί - Η πρότασή τους στην Ελλάδα
 

ΔΕΝΔΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

«Η Ελλάδα αναδύεται ως ηγέτης της περιοχής με θετική επιρροή στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, την Μαύρη Θαλασσα, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ο θετικός μας ρόλος αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο από σημαντικούς παγκόσμιους και τοπικούς παίκτες»  ανέφερε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην  Ελληνο – Καναδική Πρωτοβουλία.  

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΈΡΠΤΗΣΕΙΣ

Για τις  χθεσινές  προκλητικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο  η Ελλάδα  έκανε αυστηρό διάβημα  όπως αποκάλυψε ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση της διπλωματικής συντάκτριας Κατερίνας Τσαμούρη.

Μπαράζ προκλήσεων από Τουρκία – Το μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top