Rantevou.kep.gov.gr: Κλείστε ραντεβού σε ΚΕΠ με λίγα «κλικ»

Πώς γίνεται η διαδικασία

ΚΕΠ

H ειδική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού με τα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) τέθηκε σε λειτουργία από σήμερα.

Στο rantevou.kep.gov.gr οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί με λίγα «κλικ».

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet. Ο χρήστης επιλέγει τον νομό και το δήμο του και η πλατφόρμα τον καθοδηγεί στα επόμενα βήματα, για την επιλογή μέρας και ώρας του ραντεβού.

Απώλεια ταυτότητας: Από σήμερα ηλεκτρονικά η δήλωση - Ποια η διαδικασία

Mετά την οριστικοποίηση του ραντεβού, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.

Παράλληλα, παραμένει η δυνατότητα για κλείσιμο ραντεβού από το τηλέφωνο, σε όσους δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

To ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ κατά την πανδημία είναι από τις 07.30 έως τις 15.00.

Σκοπός της νέας πλατφόρμας, όπως αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε ανακοίνωσή του, είναι να διευκολύνονται οι πολίτες για τον προγραμματισμό της επίσκεψής τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια.

Υπενθυμίζεται ότι στα ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται, εκτός των άλλων, και για να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top