Μητσοτάκης: «Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60»

Επισκέφτηκε το MEGA εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

Το νέο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο στο Περιστέρι επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης στο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το τρίτο MEGA εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι το οποίο και θα καλύψει ανάγκες όλης της δυτικής Αθήνας. Όπως σας είπε και ο κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμούμε ότι θα πλησιάσουμε το 1.7 εκατ. Δόσεις εμβολίων και θα έχουμε μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις σε όλη την Ευρώπη. Από τον Απρίλιο περιμένουμε πολλές περισσότερες δόσεις εμβολίων και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας μέχρι τα τέλη Απριλίου, το πολύ αρχές Μαϊού να έχουμε εμβολιάσει τουλάχιστον με μία δόση όλους τους πολίτες μας άνω των 60 καθώς και τους συμπολίτες μας που έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή του.

Ξενάγηση του πρωθυπουργού στο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο είναι ένας από τα δύο νέα που δημιούργησε η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ο πρωθυπουργός στο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

Τα δύο νέα MEGA εμβολιαστικά κέντρα που δημιουργήθηκαν στο Περιστέρι και στο Φάληρο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας , μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως μόνο τον Απρίλιο αναμένονται να γίνουν πάνω από 1,5 εκατ. εμβολιασμοί στη χώρα μας και όλα συνηγορούν πως η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πιο κοντά από ποτέ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top