Κοντοζαμάνης: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιασθεί το 50% του πληθυσμού  

Και  ιδιωτικά νοσοκομεία θα αναλάβουν την περίθαλψη κρουσμάτων κορωνοϊού

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιασθεί το 50% του πληθυσμού ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθού, με θέμα «Να επιταχθεί τώρα το "Ερρίκος Ντυνάν" για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ από περιστατικά covid-19».

Κοντοζαμάνης στη Βουλή: Δε χρειαζόμαστε το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο

«Με την ΕΕ έχουμε εξασφαλίσει 2.2 εκατομμύρια δόσεις  για το πρώτο τρίμηνο,  για το  β’ τρίμηνο πολλαπλάσιες. Συνολικά θα έχουμε 7 εκατομμύρια δόσεις. Και αυτά χωρίς να υπολογίζουμε την Astra Zeneca για Μάιο και Απρίλιο. Όσα εμβόλια πάρουμε θα επαρκούν για τον εμβολιασμό του 50% του πληθυσμού εως τον Ιούνιο.  Και στο τέλος του καλοκαιριού το σύνολο του πληθυσμού» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης.   

Κορωνοϊός: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει και περιστατικά covid, ανέφερε  επίσης από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.  Όπως είπε  η μάχη αυτής της περιόδου είναι «η μητέρα των μαχών», και σε αυτή τη μάχη είναι ενωμένες όλες οι δυνάμεις της Υγείας. «Είναι ένα, ενιαίο Σύστημα Υγείας: ο κρατικός τομέας, ο ιδιωτικός τομέας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, όλο το προσωπικό, δίνουν τη μάχη προκειμένου να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κινδύνους.» τόνισε Ο κ. Κοντοζαμάνης παραδέχθηκε ότι το  σύστημα Υγείας είναι στα όριά του, αλλά πρόσθεσε ότι παραμένει όρθιο και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει να έχει κάθε πολίτης.

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς πολιτών 70 - 74 ετών

Για το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, ανέφερε ότι περιλαμβάνει και επιτάξεις, τις οποίες έχει νομοθετήσει από την αρχή της πανδημίας. «Είναι το έσχατο όπλο». «Το κάναμε τον περασμένο Νοέμβριο στη βόρεια Ελλάδα, το κάνουμε και αυτές τις ημέρες με επίταξη υπηρεσιών από γιατρούς. Και υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο προκειμένου, και τα νοσοκομεία του δημόσιου τομέα να μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα την πανδημία, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας να συμβάλει τα μέγιστα» επισήμανε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top