Άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές και στους μπαμπάδες

Αλλαγές φέρνει ο νέος εργασιακός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στις 14 ημέρες, από 2 που είναι σήμερα, αυξάνεται η άδεια πατρότητας στους εργαζόμενους μπαμπάδες, σύμφωνα με τον νέο εργασιακό νόμο, που αναμένεται να καταθέσει έως το τέλος του μήνα η κυβέρνηση.

Η άδεια πατρότητας, όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, θα χορηγείται κοντά στην ημερομηνία γέννησης του παιδιού και θα είναι μετ’ αποδοχών.

Άδεια τοκετού 14 ημερών μετ' αποδοχών και για τους μπαμπάδες

Θα είναι τουλάχιστον 10 ημέρες, ενώ θα φτάνει τις 14 ημέρες για τις περιπτώσεις μπαμπάδων, που εργάζονται με πλήρη απασχόληση.

Η άδεια πατρότητας δε θα εξαρτάται από προηγούμενη απασχόληση ή προϋπηρεσία, τη συζυγική ή οικογενειακή κατάσταση του εργαζομένου.

Η κυρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στην εξάμηνη γονική άδεια για την ανατροφή του παιδιού, σημειώνοντας πως θα δίνεται και στους δύο γονείς, ως ατομικό και αμεταβίβαστο δικαίωμα, «ώστε να μετέχουν και οι δύο γονείς στην ανατροφή του τέκνου τους».

Γονική άδεια και στους μπαμπάδες μέχρι ένα εξάμηνο! 

Οι 2 πρώτοι μήνες θα είναι πληρωμένοι από τον ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού) ενώ οι υπόλοιποι θα είναι άνευ αποδοχών.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα προστατεύεται η θέση εργασίας του εργαζομένου από την απόλυση για όσον καιρό κάνει χρήση της άδειας.

«Δεν είναι μόνο υποχρέωση, είναι και δικαίωμα των μπαμπάδων να συμμετέχουν στην ανατροφή των παιδιών, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top