«Συγγνώμη» από Χρυσοχοΐδη για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

«Στόχος να περιορίσουμε τα φαινόμενα αυθαιρεσίας στο ελάχιστο»

«Η άσκοπη βία που ασκήθηκε, ό,τι κι αν προηγήθηκε, είναι προφανές ότι είναι απολύτως καταδικαστέα», υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή, για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό ενός πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, τόνισε ότι δεν είναι αποδεκτή η βία και πως η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: «Η αστυνομική βία δε δικαιολογείται»

«Ζητώ και εγώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε αυθαιρεσία», σημείωσε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους χαρακτηρισμούς περί «αντιδημοκρατικού περιβάλλοντος» και «κρατικής καταστολής», του κ. Παφίλη.

H «Λευκή Βίβλος» αλλάζει τα πάντα στην Ελληνική Αστυνομία

Όπως είπε, στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να περιοριστεί το φαινόμενο στο ελάχιστο, να αναδειχθούν όλα τα σχετικά ζητήματα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Παράλληλα, είπε πως το περιστατικό της Νέας Σμύρνης αποτελεί εξαίρεση, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν το υποτιμά ως γεγονός.

Οπως είπε, μέσα στις τελευταίες 52 ημέρες, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 632 συγκεντρώσεις, εκ των οποίων οι μισές για τον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Από αυτές οι 189 συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, εκ των οποίων σε μόλις 19 έκλεισαν οι δρόμοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου, κατά τον έλεγχο αστυνομικών για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, πολίτες κατέγραψαν εικόνες με τα κινητά τους στα οποία εκτυλίσσονται σκηνές αστυνομικής βίας εις βάρος νεαρού. Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως υπήρξε απρόκλητη επίθεση 30 ατόμων κατά των αστυνομικών.

Ξυλοδαρμός πολίτη στη Νέα Σμύρνη: Εξηγήσεις από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό, αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν έλεγχο σε μια οικογένεια, που καθόταν σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας. Όπως υποστηρίζουν, πριν προλάβουν να τους εξηγήσουν, άρχισαν να είναι εριστικοί και κάποιος νεαρός άρχισε να διαμαρτύρεται.

Τότε, σύμφωνα με τους ίδιους, ακολούθησαν οι εικόνες βίας, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top