Γεωργιάδης: Το λιανεμπόριο ανοίγει στις 22 ή 29 Μαρτίου χωρίς click away

Mε SMS και μόνο μία φορά την ημέρα θα πηγαίνουμε στα εμπορικά καταστήματα

Το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, πριν το τέλος Μαρτίου, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Στις 22 ή το αργότερο στις 29 Μαρτίου θα ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε ότι δε θα εφαρμοστεί το click away, αλλά η αποστολή SMS που θα αφορά αποκλειστικά τις αγορές στα εμπορικά καταστήματα, Το μήνυμα θα έχει διάρκεια τριών ωρών. 

Σταϊκούρας: Από τις 22 Μαρτίου θα ανοίξει σταδιακά η οικονομία

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή είναι έτοιμη για να μπορούν οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, στέλνοντας μήνυμα στο 13032, μόνο μία φορά την ημέρα. Δε θα επιτρέπεται η εκ νέου αποστολή μηνύματος στον ίδιο αριθμό, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1». 

SMS στο 13032: Τι θα ισχύει για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα

«Η εστίαση πιθανόν να ανοίξει στις 15 Απριλίου»

Οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα «στρώσουν» τα τραπέζια τους τον επόμενο μήνα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι πιθανό το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στις 15 Απριλίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών. Αυτό ανέφερε, άλλωστε, χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. 

Όλο το ημερολόγιο για το άνοιγμα της αγοράς 

Αναφερόμενος στην επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι έχει να κάνει με την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top