Κικίλιας: Κι άλλες συνεργασίες με ιδιωτικό τομέα λόγω της πίεσης στο ΕΣΥ

Τι είπε για τον προβληματισμό που προκαλούν οι μεταλλάξεις  

Στην επέκταση της συνεργασίας με ιδιωτικά νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ στην Αττική από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος.

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού σήμερα σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως

Ο Υπουργός Υγείας συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.

«Εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε επίσης «πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε».

Κρούσματα σήμερα: Τα μισά και πάλι στην Αττική - «Βράζει» η Αθήνα

«Όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού, εμβολιάζουμε και χτίζουμε τείχος ανοσίας και κάνουμε τεστ για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας» τόνισε σχετικά με τα δωρεάν τεστ σε πολίτες για τον κορωνοϊό.  

Σχετικά με τις μεταλλάξεις ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι υπάρχει  δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες.  «Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» 

Σχοινάς: Θα τα καταφέρουμε

«Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας τόνισε:«Ευχαριστούμε για τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τώρα ξέρουμε πόσο πολύ βοήθησαν οι κινητές αυτές ομάδες στα τεστ και στους εμβολιασμούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Σε αυτό τον ένα χρόνο, οι ΚΟΜΥ ήταν το όπλο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top