Επίθεση Τσίπρα για όλα στην κυβέρνηση: Τι είπε για «πλιάτσικο» και εμβόλια 

Γεωργιάδης: Δεν είπε λέξη ο Τσίπρας για τον Κουφοντίνα  

Επίθεση εφ΄όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, μετά την αρχική κριτική στα διαχείριση της πανδημίας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις. 

Τσίπρας: Μεγάλη αποτυχία η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση 

Ο  κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει ως ευκαιρία την πανδημία «προκειμένου να οργανώσετε ένα πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία και ένα αυταρχικό πλαίσιο και στην ενημέρωση και στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Μίλησε για «απίστευτη φάμπρικα αναθέσεων σε όλο το δημόσιο» και υποστήριξε ότι βγαίνει χαμένη η διαφάνεια και η αξιοκρατία καθώς τα όρια των απευθείας αναθέσεων αυξάνονται σε 60.000 ευρώ και το όριο των δαπανών που δεν δημοσιοποιούνται ανεβαίνει απ' τα 1.000 στα 2.500 ευρώ. Βγαίνει χαμένη η κοινή λογική γιατί αυτός που αναλαμβάνει ένα δημόσιο έργο, θα προσλαμβάνει κάποιον για να ελέγχει την εκτέλεση της σύμβασης και του οποίου η αμοιβή, περιλαμβάνεται στη σύμβαση. Χαμένη είναι η δημόσια διοίκηση, είπε, γιατί «δίνετε στους ιδιώτες τη μελέτη και την επίβλεψη και δημιουργείτε τις συνθήκες να χαθεί η τεχνογνωσία της δημόσιας διοίκησης».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για νέο ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Τσίπρας 
  

 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τσουνάμι» απευθείας αναθέσεων, όπως υποστήριξε.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου για «σωρεία απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες οι οποίες είτε ιδρύθηκαν αιφνιδίως την τελευταία στιγμή, είτε που δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο». Υποστήριξε  ότι  «έδωσε 500.000 για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρία η οποία διαχρονικά ασχολείται με την διοργάνωση συνεδρίων, αλλά μία μέρα μετά την ανάθεση, καταχωρήθηκε η  ενασχόλησή της με τον τομέα της απολύμανσης».

«232.000 για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήνεται στις 29/03/2020, καταθέτει προσφορά στις 30/03/2020 και αναλαμβάνει προμήθεια του ελληνικού δημοσίου και 300.000 για τον ίδιο λόγο και για την κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας, σε εταιρία που εμπορεύεται τρόφιμα και ποτά». Μεταξύ άλλων ότι «έδωσε 229.000, σε επιχείρηση που εμπορεύεται εποχιακά είδη και διακόσμησης σπιτιού» και «147 χιλιάδες ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,50 ευρώ, ενώ την  περίοδο άλλες υπηρεσίες του ΠΡΟΠΟ, προμηθεύονται το προϊόν με τιμή μονάδας 8,85».  
 

Ως αποκορύφωμα της «ανηθικότητας» χαρακτήρισε τους εκτός σειράς εμβολιασμούς με εμπλοκή «γαλάζιων» στελεχών όπως είπε, με καταγγελίες τέτοιων περιστατικών σε σειρά νοσοκομείων και με «αποκορύφωμα του σκανδάλου το πρόσφατο και πιο προκλητικό κρούσμα παρατυπιών στο Κέντρο Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, όπου κομματικά στελέχη σας πήραν τη θέση παιδιών με αναπηρία». «Είναι άλλο να αποτύχει κανείς γιατί δεν μπόρεσε, άλλο να κάνεις λάθη στην προσπάθεια και άλλο να επιδεικνύεις αυτού του είδους την ανηθικότητα και γι' αυτό θα κριθείτε πάρα πολύ σύντομα», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «ο λαός παρακολουθεί».  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους της κυβέρνησης,  ανέφερε ότι τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία με επιτυχέστερο τρόπο σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.  «Αυτό δεν είναι επιτυχία μόνο της κυβέρνησης, αλλά συλλογική εθνική επιτυχία, που όσο και να θέλει ο κ. Τσίπρας να την ακυρώσει, δεν θα μπορέσει» τόνισε. 

Απίστευτη δήλωση Δρίτσα: «Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη»

Ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε τον κ. Τσίπρα και επειδή δεν έκανε αυτοκριτική για το κόμμα του: «Δεν βγήκε λέξη από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα για τον Κουφοντίνα. Μάλλον έχει καταλάβει τη ζημιά που κάνει το θέμα στο κόμμα του. Όμως, το πικρό ποτήρι θα το πιει μέχρι τέλους, γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που δημιουργούν αυτοί που κατεβαίνουν στο δρόμο με πανό υπέρ της 17Ν και με αίτημα να μετονομαστεί η πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Δημήτρη Κουφοντίνα».


  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top