Μητσοτάκης: Τσίπρας - Πολάκης - Βαξεβάνης το ίδιο πράγμα 

Πώς ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών  

«Είστε ένα, όχι δισυπόστατο, τρισυπόστατο: Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης, το ίδιο πράγμα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά την τριτολογία του στη Βουλή,  με την οποία ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών «για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου». Αφορμή οι αναρτήσεις Πολάκη - Βαξεβάνη εις βάρος του πρωθυπουργού, σχετικά με την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη.   

Μητσοτάκης: Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα και τη Μενδώνη; 

«Ειδικά για το κομμάτι της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έχει γίνει πολλή δουλειά και από συναδέλφους βουλευτές, θα μνημονεύσω προσωπικά την κυρία Έλενα Ράπτη, η οποία είναι στην αίθουσα και έχει ασχοληθεί πολύ με το ζήτημα αυτό και έχει κάνει μία πολύ σοβαρή δουλειά,» ανέφερε ο πρωθυπουργός για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της ΝΔ στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.    

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είστε εκτεθειμένοι με τους χειρισμούς σας»

Ασκώντας κριτική στον κ. Τσίπρα για τα πεπραγμένα της δικής του διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δε δώσατε καμία απολύτως εξήγηση ότι αν με το καλό μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός θα έρθουμε και θα αλλάξουμε τον Ποινικό Κώδικα.  Και πράγματι το κάναμε αυτό. Έχω εδώ πέρα το σχετικό ΦΕΚ με το νόμο 4637 όπου στο άρθρο 336 περί βιασμού επαναφέρουμε τη δεκαετία και τα ισόβια για τον ομαδικό βιασμό. Τι κάνατε κ. Τσίπρα για αυτές τις διατάξεις; Τις καταψηφίσατε. Ας μας κρίνουν αυτοί που μας ακούν. Αυστηροποιήσαμε, θα το ξαναπώ για να το καταλάβουν όλες και όλοι. Αυστηροποιήσαμε τον Ποινικό Κώδικα από εδώ και στο εξής. Εσείς αυτή την αυστηροποίηση για αυτά τα εγκλήματα την καταψηφίσατε. Αυτό θα γράψει η ιστορία τελικά και αυτή είναι και η αλήθεια, διότι κάποια στιγμή ξέρετε, η αλήθεια δεν επιδέχεται διαφορετικών ερμηνειών».  

Στην κριτική του επίσης για την ταύτιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή του κόμματος Παύλο Πολάκη και τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, o κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα:            

«Εγώ τι κατάλαβα, κ. Τσίπρα: Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόσταση από τον κ. Πολάκη και από τον κ. Βαξεβάνη και από τα πιο ακραία στοιχεία τα οποία σήμερα καθοδηγούν την πολιτική σας. Δεν μπορείτε. Γιατί το κάνετε; Είναι δικό σας ζήτημα.  Αν σας κάνει καλό ή όχι κομματικά θα το κρίνουν οι πολίτες φαντάζομαι στην πορεία.  Είναι όμως μια πραγματικότητα αυτή.Έχετε ακραίες φωνές που και σήμερα που μιλάμε εξακολουθούν να διακινούν τις ίδιες αθλιότητες, τα ίδια υπονοούμενα στα οποία και εσείς τεχνηέντως αναφερθήκατε στη δευτερολογία σας. Δήθεν ότι δεν θέλετε να μιλήσετε για αυτά αλλά μιλάτε, γνωστό το κόλπο. Εντάξει; Εσείς ο ίδιος, λοιπόν, καλλιεργείτε αυτή τη λάσπη, γιατί αυτός είστε.  Είστε ένα, όχι δισυπόστατο, τρισυπόστατο. Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης, το ίδιο πράγμα. Λοιπόν, και από αυτό δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Εάν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτή τη γραμμή αυτό είναι δικό σας εσωτερικό πρόβλημα. 

Όσον αφορά την κριτική από την πλευρά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί ε τα ασυυνόδευτα προσφυγόπουλα, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «επί δικών μας ημερών μειώθηκε στο απολύτως ελάχιστο ο αριθμός των ασυνόδευτων που βρίσκονται σε δομές στα νησιά και δημιουργήσαμε 1.000 καινούργιες θέσεις μέσα σε ένα χρόνο, εκεί που εσείς δημιουργήσει 900. Προσέξτε, δεν είπα ότι δεν κάνατε τίποτα. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είπα ποτέ ότι δεν κάνατε τίποτα. Είπα ότι τα εύσημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων τα πήρε αυτή η Κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αντιδιαστολή με αυτό το οποίο κάνατε εσείς». 

Άγρια κόντρα της ΝΔ με τον Πολάκη 

Σχετικά με τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αναρτήσεις της σημερινής Εθνικής Συντονίστριας για τα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη, ο πρωθυπουργός  απάντησε σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του: «Κατ’ αρχάς, μπορεί το ύφος όντως και εμένα να με ξενίζει, να το θεωρώ λίγο ακραίο. Γράφτηκαν, όμως, αυτά κ. Τσίπρα όταν η κυρία Αγαπηδάκη ήταν πολίτης. Δεν είχε δημόσιο αξίωμα. Τα έχετε μπλέξει λίγο εδώ πέρα. Ήταν πολίτης, δεν είχε δημόσιο αξίωμα. Η κυρία Αγαπηδάκη σήμερα έχει Δημόσιο αξίωμα όπως και ο κ. Πολάκης έχει δημόσιο αξίωμα, είναι εκλεγμένος Βουλευτής, όπως και η κυρία Ελευθεριάδου έχει δημόσια αξίωμα. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top