Γεραπετρίτης: Στόχος να ανοίξουν δραστηριότητες και σχολεία την 1η Μαρτίου

Τι απάντησε στην κριτική Τσίπρα για την υπόθεση Λιγνάδη 

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να λήξει το ολικό lockdown την 1η Μαρτίου  δήλωσε  Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ANT1, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των νομικών αλλαγών στην παραγραφή του αδικήματος του βιασμού ανηλίκων.      

Χαρδαλιάς: Σε ολικό lockdown και Αχαΐα - Εύβοια 

«Την 1η Μαρτίου, εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα κρούσματα, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης. 

Σχετικά με τα  σχολεία επισήμανε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η ανάγκη για το άνοιγμά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν ζητήματα και ψυχολογικά για τους μαθητές. «Η τηλεκπαίδευση έχει λειτουργήσει πρωτοποριακά, δεν υπάρχει όμως ηλεκτρονική τάξη που μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική τάξη, ιδιαίτερα για τα παιδιά που καλούνται να δώσουν εξετάσεις» ανέφερε.

Ολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο Υπουργός Επικρατίας δήλωσε ότι χορηγείται πλέον σε όλες τις χώρες του κόσμου και αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, ώστε να είναι εύκολη η εξέτασή τους, ιδιαίτερα για τους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας. 

«Όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε και δεν θα είναι το πιστοποιητικό προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς εντός ή εκτός της χώρας. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αποτελεί διαβατήριο ταξιδιωτικό, αλλά δημιουργεί μια καλύτερη προϋπόθεση ελέγχου. Θα βοηθήσει στη στόχευση των ελέγχων όσων έρχονται στην Ελλάδα» υπογράμμισε.  

Σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη και την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αφού διευκρίνισε ότι  δε θα υιοθετήσει τη φρασεολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Η κυβέρνηση φροντίζει ώστε να αποκαθίσταται η δικαιοσύνη των πραγμάτων. Έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί το ρεύμα για να σπάσει η σιωπή» και πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν ένα θέμα, που αποτελεί απόστημα, που αφορά όλους τους εργασιακούς χώρους, να γίνεται μια άσκοπη κομματικοποίηση του φαινομένου των κακοποιήσεων;».

Τσίπρας:  Η Μενδώνη έφτασε στο στάδιο της αυτογελοιοποίησης

Με αφορμή το ίδιο ζήτημα δήλωσε επίσης ότι μελετάται να είναι 20ετής η παραγραφή για βιασμό ανήλικου, από τα 15 χρόνια σήμερα, αλλά και ότι θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα παραγραφής αδικημάτων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top