Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και προκαταβολή σύνταξης

Ποιες τροπολογίες συμπεριλαμβάνει

Όσα είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο OPEN, στις 13/2 

Ψηφίστηκε - κατά πλειοψηφία - το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, από την ολομέλεια της Βουλής.

Στο νομοσχέδιο συμπεριελήφθησαν και οι τροπολογίες με τις ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (προβλέπει την απαλλαγή επαγγελματικών από μισθώματα και τον Μάρτιο), την εισαγωγή χρήσης ψηφιακών μέσων στις αρχαιρεσίες αθλητικών ενώσεων, την προκαταβολή σύνταξης, και τη ρύθμιση θεμάτων για την άσκηση ανακοπής κατά της εκτελεστικής διαδικασίας εκποίησης της περιουσίας του οφειλέτη ενώπιον του πτωχευτικού δικαστηρίου.

Συντάξεις: Προκαταβολή έως και 384 ευρώ- Πώς θα δοθεί στους δικαιούχους

Επί της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου, ψήφισαν «υπέρ» οι βουλευτές της ΝΔ ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Βεσυρόπουλος: Η κυβέρνηση διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας

Όπως είπε, κλείνοντας τη συζήτηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, η κυβέρνηση διαχειρίζεται την οριακή κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία, προχωρά στους εμβολιασμούς, αντιμετωπίζει τις συνέπειες στην οικονομία, στηρίζει αυτούς που έχουν πληγεί και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την άρση των περιορισμών. Η προσπάθεια αυτή, συντελείται με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, πρόσθεσε. 

Σταϊκούρας: Το νέο μισθολόγιο σηματοδοτεί μία αλλαγή κουλτούρας 

Απόδειξη ότι η κυβέρνηση δρομολογεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πριν την ψήφισή του. «Η εισαγωγή ενός σύγχρονου συστήματος αμοιβών, σε σχέση με το έργο, τις ευθύνες και την αποτελεσματικότητα κάθε υπαλλήλου της ΑΑΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες - διεθνώς - πρακτικές, αποτελεί μία σημαντική τομή» τόνισε, σημειώνοντας ότι το νέο μισθολόγιο σηματοδοτεί μία αλλαγή κουλτούρας:

  • Προάγει την παραγωγικότερη κατανομή των ανθρωπίνων πόρων
  • ευθυγραμμίζει την επίτευξη στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων της ΑΑΔΕ με τους προσωπικούς στόχους των ανθρώπων της.
  • υπηρετεί ένα σύστημα βαθμολόγησης που εντάσσει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

Πρόσθεσε, δε, ότι η επίτευξη στόχων έγκειται πλέον στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων, οι οποίοι καθίστανται οι θεματοφύλακες των αρχών μίας σύγχρονης φορολογικής Αρχής. «Το όραμα του Υπουργείου Οικονομικών είναι να οικοδομήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε, με συνέπεια, πολιτική βούληση και σκληρή δουλειά» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Τσακαλώτος: Πρότεινε να δημιουργηθεί ένα γραφείο με στελέχη που θα παρακολουθούν πώς λειτουργεί η Αρχή

Σε παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στα μπόνους που δίνει το νομοσχέδιο για την επίτευξη προσωπικών στόχων, λέγοντας ότι από τον προηγούμενο αιώνα οι επιχειρήσεις σταμάτησαν να πληρώνουν με το κομμάτι, προκειμένου να επιτευχθεί η συνεργασία. «Ο δημόσιος τομέας, είναι ο κατεξοχήν χώρος που θα θέλαμε να υπάρχει συνεργασία, μια αίσθηση της δημόσιας υπηρεσίας, μια αίσθηση του κοινού εγχειρήματος», είπε. Αναφερόμενος στο θέμα της διαφάνειας στην ΑΑΔΕ, πρότεινε να συζητηθεί η ιδέα δημιουργίας στη Βουλή, ενός γραφείου με στελέχη, που θα παρακολουθούν πώς λειτουργεί η Αρχή, η οποία να λογοδοτεί (στο κοινοβούλιο) όπως το αμερικανικό IRS ή το βρετανικό αντίστοιχό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top