Επικοινωνία Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο των ηθοποιών για τις καταγγελίες

Αναφέρθηκε  στην αναστάτωση και την απαξίωση που απειλεί τον κλάδο  

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα επικοινώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον οποίο συζήτησαν για τα προβλήματα από το παρατεταμένo lockdown στα θέατρα. αλλά και για τη σωρεία καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.       

Eπίσκεψη της ΠτΔ στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

«Μέσα στο τεταμένο κλίμα των ημερών, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα. Μου εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου, λόγω της πανδημίας, καθώς συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος με τα θέατρα κλειστά, με αποτέλεσμα να εντείνεται η επαγγελματική ανασφάλεια και η αγωνία για την επόμενη μέρα. Ειδική αναφορά κάναμε στην αναστάτωση που επικρατεί στον χώρο και απειλεί να τον απαξιώσει συνολικά στην αντίληψη του κοινού» αναφέρει στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 

Ζέτα Δούκα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να στηρίξει τον Πολιτισμό

Η κα Σακελλαροπούλου προσθέτει σχετικά με την ανησυχία που εξέφρασε στον πρόεδρο του ΣΕΗ και υπενθύμισε τη συνάντησή της με την Σοφία Μπεκατώρου, με την καταγγελία της για τα όσα συμβαίνουν σε έναν άλλο χώρο, τον χώρο του αθλητισμού, από την οποία ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» των περιστατικών σεξουαλικής βίας και όχι μόνο.        

«Του εξέφρασα τη μεγάλη ανησυχία που αισθάνομαι βλέποντας τον κόσμο του θεάτρου να πλήττεται βίαια από τις αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία. Αναφέρθηκα στη συνάντησή μου με τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία έγινε για να της εκφράσω την ενεργό συμπαράστασή μου στην προσπάθεια αποκάλυψης και καταδίκης κάθε κακοποιητικής συμπεριφοράς. Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλους εκείνους, γυναίκες και άντρες, από οποιοδήποτε επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο, που βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθε μορφή σεξουαλικής ή εξουσιαστικής κατάχρησης. Για να τους παροτρύνω να σπάσουν το φράγμα της σιωπής, να μιλήσουν δίχως φόβο. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι θεσμοί και οι εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου που διασφαλίζουν τις νόμιμες διαδικασίες και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Τσιάρας: Επανέρχεται η μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Η κα Σακελλαροπούλου καταλήγει στη δήλωσή της:  

«Ας κρατήσουμε ως σημαντικό κέρδος αυτής της δύσκολης περιόδου για το θέατρο, αλλά και για άλλους καλλιτεχνικούς και μη χώρους, την αποτίναξη του φόβου. Και το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια και το κύρος προσώπων και θεσμών που τόσο τους χρειάζεται η κοινωνία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top