Επεισόδια κατά Μηταράκη στην επίσκεψη στην Ορεστιάδα   

Χωρίς μάσκες πολλοί συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια και κροτίδες   

Εν μέσω συνθημάτων, αποδοκιμασίων και κροτίδων αποχώρησε από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Νότης Μηταράκης. Κάτοικοι και τοπικοί φορείς αντιδρούν στην επέκταση των δομών μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. 

Μηταράκης: Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υποδοχής - Ταυτοποίησης στον Έβρο

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλη με τους Εβρίτες να διαμαρτύρονται για την  επέκταση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας

Όταν ο Νότης Μηταράκης μπήκε τρέχοντας στο αυτοκίνητο του,  κάποιοι άρχισαν να πετούν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το μέρος του.

Επτά μεγάλες αλλαγές στη διαχείριση του προσφυγικού ανακοίνωσε ο Μηταράκης  

Οι συγκεντρωμένοι, που φώναζαν συνθήματα, δεν τηρούσαν καμία απόσταση μεταξύ τους και αρκετοί δεν φορούσαν μάσκες. 

«Εφαρμόζουμε μια πολύ αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που βάζει δύο στόχους. Την μείωση των ροών  και ο περιορισμός των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης.  

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το χώρο μπροστά από το δημαρχείο και από την κλειστή δομή για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο κύριος Μηταράκης την Τρίτη θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Η ΝΔ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τα επεισόδια στην Ορεστιάδα :
 
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top