Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα διαμήνυσε η Κεραμέως 

Δεν υπάρχει εισήγηση ή προγραμματισμένη συζήτηση για να κλείσουν  

Ανοιχτά θα μείνουν την επόμενη  εβδομάδα τα σχολεία όλων των βαθμίδων που ήδη λειτουργούν,διαμήνυσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο. 

Επίθεση με τρικάκια απειλητικού περιεχομένου στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως 

Όπως αποσαφήνισε η Υπουργός Παιδείας, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, τη γενικευμένη ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τις επιπτώσεις τους σε μικρότερες ηλικίες, αλλά και τον θάνατο μαθήτριας Λυκείου στη Θήβα (το σχολείο της οποίας πάντως δε λειτουργούσε με φυσική παρουσία αλλά με τηλεκπαίδευση), δεν υπάρχει καμία εισήγηση των ειδικών για κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, αλλά και των Λυκείων σε περιοχές που δεν είναι «κόκκινες».  

Θήβα: Πέθανε από κορωνοϊό 16χρονη

«Υπάρχει μία απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία των σχολείων με βάση την εισήγηση των ειδικών, με εξαίρεση τα Λύκεια που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινες”. Για αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση των ειδικών για τα σχολεία» διευκρίνισε η κυρία Κεραμέως, η οποία συμπλήρωσε:       

Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τα σχολεία - Θα επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη

«Παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις για την πανδημία, είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους ειδικούς και πορευόμαστε με βάση τις οδηγίες που μας δίνουν για τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών». 

Η κυρία Κεραμέως απηύθυνε πάντως έκκληση για λειτουργία των σχολείων με τήρηση των μέτρων, ενώ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείου να γραφτούν στην ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβληθούν σε δωρέαν τεστ για τον κορωνοϊό.    
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top