Εμβόλια:  Μέχρι πότε αντέχει η Ελλάδα - Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης

Τηρείται μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός, αλλά έχει εμβολιαστεί μόνο το 2%   

Μέχρι πότε αντέχει η Ελλάδα να μην καταρρεύσει το σχέδιο εμβολιασμού λόγω των προβλημάτων που έχουν παρουσιασθεί με τις φαρμακευτικές εταιρείες, ανέλυσε με βάση πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.       

Στην αντεπίθεση η Γερμανία: Το εμβόλιο AstraZeneca δε θα εγκριθεί για όλους

«Με την τακτική  που ακολούθησε η Αθήνα, να κρατάνε τη δεύτερη δόση εξ’  αρχής , για τρεις εβδομάδες δεν έχουμε κανένα θέμα. Θα γίνονται 20.000 εμβολιασμοί την ημέρα,  συνολικά 400.000 μέχρι τότε.  Πρόβλημα θα έχουμε αν δε στείλει η Astra Zeneca αρχές Φεβρουαρίου τις ποσότητες που περιμένουμε» τόνισε η Κ. Μακρή. 

Όπως ανέφερε, στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με  πληροφορίες, θα άνοιγε η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας μεταξύ 75 και 80 ετών. «Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν τις ανεπάρκειες και το μπάχαλο στα συμβόλαια που υπέγραψε η Ευρώπη με μια καθυστέρηση περίπου τριών εβδομάδων» επισήμανε η σχολιάστρια του Star.   


ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων

Μέχρι τον Μάρτιο πάντως, οπότε αναμένονται μεγάλες παρτίδες εμβολίων στην Ελλάδα, που θα προσεγγίζουν τον αριθμό του 1,5 εκατ.  δόσεων, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα.  

Η Κ. Μακρή συμπλήρωσε ότι έως τώρα -  με βάση τα στοιχεία που ειπώθηκαν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα -  έχουν εμβολιαστεί 220.000 πολίτες (ο στόχος ήταν 200.000), ενώ έχουν κλειστεί και πολλά ραντεβού:  172.000 για πολίτες άνω των 85 ετών και 145.000 για πολίτες μας 80 - 84 ετών. 

Νομοσχέδια με μεγάλες αλλαγές σε πολλούς τομείς στο Υπουργικό Συμβούλιο

Όμως, ακόμη είμαστε πολύ χαμηλά στο ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού, καθώς έχει εμβολιαστεί μόλις το 2%.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top