Η συγκλονιστική ιστορία του Πολάκη με αφορμή τον θάνατο του Βαλυράκη

Το - παρ' ολίγον μοιραίο - περιστατικό που έζησε το καλοκαίρι του 1997

Πολάκης ψάρεμα

Μια δική του προσωπική ιστορία, που θα μπορούσε να είχε άσχημη κατάληξη, περιέγραψε ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη από χτύπημα προπέλας αλιευτικού.

Ο πρώην υπουργός περιέγραψε μια παρόμοια ιστορία, που έζησε το καλοκαίρι του 1997, όταν και είχε βουτήξει για να ψαρέψει με ψαροντούφεκο.

Όπως περιγράφει, τον χτύπησε διερχόμενο σκάφος και παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή του.

Θάνατος Βαλυράκη: Μάρτυρας τον είδε να λογομαχεί με ψαρά

«Ακούω ήχο εξωλέμβιας, κοιτάω πάνω και μπροστά και βλέπω, σε λιγότερο από ένα μέτρο από το κεφάλι μου, μια καρίνα πλαστικής βάρκας να έρχεται κατευθείαν απάνω μου», περιγράφει.

«Άφησα αστραπιαία τα ψαροντουφεκα ,έβαλα τα χέρια μου μπροστά και έσπρωξα με δύναμη την αριστερή μεριά της βάρκας. Έστριψα ταυτόχρονα το σώμα μου αριστερά, γυρνώντας την πλάτη προς το τοίχωμα της βάρκας και προφυλάσσοντας το κεφάλι. Τότε ένιωσα ένα καλό χτύπημα στα πλευρά και στη μέση, που μου έκοψε την ανάσα, αλλά δεν έχασα τις αισθήσεις μου, ούτε βούλιαξα.Το χτύπημα ήταν από τον πλαστικό σταθεροποιητή, που έβαζαν παλιά πάνω από τις προπέλες και λειτουργούσε σαν φλαπ, για να κατεβάζει την πλώρη. Είχα αποφύγει να με χτυπήσει η βάρκα στο κεφάλι ή στην μπροστινή μεριά του θώρακα και της κοιλιάς, όπως την εσπρωξα και έστριψα το σώμα μου. Σπρώχνοντας, όμως, τη βάρκα να στρίψει δεξιά, γύρισε στο τελείωμα της η μηχανή και με χτύπησε το πλαστικό πάνω από την προπέλα στην πλάτη», περιγράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να είσαι μανιακός με την ασφάλεια», σημειώνει, ενώ αποδίδει φόρο τιμής στον Σήφη Βαλυράκη, λέγοντας πως «ήταν άντρας από τους λίγους που έβγαλε ο τόπος μας».
 

Διαβάζοντας τη δραματική εξέλιξη που παίρνει η ιστορία με το Σηφη το Βαλυρακη,νιώθω πολύ θυμό σκεφτόμενος πως ένας...

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top