Βολές Κικίλια κατά εταιρειών παραγωγής εμβολίων: Τηρήστε τις υποσχέσεις

Αιχμές και για την ΕΕ: Οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος

Βολές κατά των φαρμακευτικών εταιρειών που παράγουν εμβόλια για τον κορωνοϊό εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.    

Κυριακίδου για ΑstraZeneca: Yπάρχουν και ηθικές ευθύνες για τα εμβόλια

«Είναι αλήθεια ότι η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής  εμβολίων έτρεξε με πρωτόγνωρους  ρυθμούς» τόνισε σχετικά με το στάδιο έρευνας και ανάπτυξης για τα εμβόλια ανέφερε ο κ. Κικίλιας, αλλά πρόσθεσε ότι η παραγωγή και διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις σχετικά με τα κράτη της  ΕΕ. 

«Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους» διαμήνυσε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Οι επιχειρήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι τα περισσότερα χρήματα για τα εμβόλια προήλθαν από ευρωπαϊκούς πόρους». 

Κορωνοϊός: «Παγώνουν» οι εμβολιασμοί στη Μαδρίτη - Τελειώνουν οι δόσεις

«Πέρα από τις καθυστερήσεις για λόγους που ούτε η ΕΕ γνωρίζει ξεκάθαρα πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον του ευρωπαϊκού επιχειρήματος» ανέφερε ακόμα όσον αφορά τις συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, ενώ αιχμή διατύπωσε και όσον αφορά τις Βρυξέλλες επισημαίνοντας ότι «η Ευρώπη οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος», ζητώντας να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας,  ειδικά για τους πιο ευάλωτους πολίτες.  

«Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να έλθει χωρίς την ανάκαμψη της υγείας των πολιτών» ανέφερε ακόμα ο Υπουργός Υγείας. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του σχεδίου εμβολιασμού στην Ελλάδα, ανέφερε ότι πρώτος άξονας η υλοποίηση των εμβολιασμών ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και ο δεύτερος άξονας να διασφαλισθεί πως όσοι κάνουν το εμβόλιο θα κάνουν και τη δεύτερη δόση. 

Εμβόλιο: Θα γίνει τελικά η συνάντηση AstraZeneca και ΕΕ

Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους για την  ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό τους και τη διαφάνεια για αυτούς.          

Ανακοίνωσε ακόμα ότι ενημέρωσε  σήμερα τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.   

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε στην ενημέρωση ότι επικοινώνησε σήμερα μεταξύ άλλων και με τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας και θα επικοινωνήσει αύριο με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Υγείας άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με την επαναφορά του lockdowvn σε λιανεμπόριο και σχολεία  (αλλά και να μην ανοιξουν τα Γυμνάσια - Λύκεια), ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα τις επόμενες ημέρες. 

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από Κικίλια για λιανεμπόριο και σχολεία!  

 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top