Πέφτουν οι υπογραφές: Μέχρι το καλοκαίρι τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος και Παρλί θα υπογράψουν τη συμφωνία

Τη Δευτέρα 25/1 θα υπογραφεί η Συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία! 

Στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για την απόκτηση των Rafale

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί.  

Στις 14:00’ θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης  Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του και θα υπογραφεί η Συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τους δύο Υπουργούς. 

Παναγιωτόπουλος: Τι δήλωσε για αύξηση θητείας και προσλήψεις οπλιτών

Όπως υπενθύμισε ο Κ. Συμεωνίδης στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πρόκειται για 18 αεροσκάφη – έξι  καινούρια και 12 μεταχειρισμένα - με όλα τα όπλα τους και την τεχνική υποστήριξη,  μια αγορά που αγγίζει περίπου τα 2,4 δισ. ευρώ συν τα 18 παλιά Mirage-2000 που επιστρέφουμε στους Γάλλους. 

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα αναχωρήσουν για τη Γαλλία οι πρώτοι 4 Έλληνες πιλότοι και ομάδα τεχνικών για να εκπαιδευτούν στα Rafale. Το πρώτο γαλλικό μαχητικό αναμένεται στην Τανάγρα τον Ιούλιο που μας έρχεται, καθώς θέλουμε διακαώς το πρώτο Rafale να πετάει στους ελληνικούς ουρανούς το καλοκαίρι. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα με ρυθμό ένα κάθε μήνα.

Στις αποσκευές της όμως, η κυρία Φλοράνς Παρλί, θα έχει και τη νέα ενδιαφέρουσα γαλλική πρόταση για την απόκτηση τεσσάρων φρεγατών Belharra από τη χώρα μας, πρόταση που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή των τριών πλοίων στην Ελλάδα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top