Αυγενάκης: Έλεγχοι από την Αρχή Διαφάνειας για κακοδιαχείριση στην ΕΙΟ

Συνεδριάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για κυρώσεις στην ελληνική

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, για να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην ελληνική ομοσπονδία μετά τις πρόσφατες καταγγελίες αθλητών, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στη Βουλή.

Mε απόφαση Αυγενάκη σταματά προσωρινά η χρηματοδότηση προς τη ΕΙΟ

«Προκαλεί θλίψη μια ομοσπονδία που το άθλημά της έχει φέρει διακρίσεις κι έχει αναδείξει κορυφαίες προσωπικότητες να αντιδρά με αυτό τον τρόπο. Δε μας προκάλεσε έκπληξη. Ανήκουν στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας που θεωρούσαν ότι κανένας δε θα τούς ακουμπήσει. Οι θλιβεροί χειρισμοί της Ομοσπονδίας έχουν λάβει διαστάσεις έξω από τη χώρα. Σε επικοινωνία μου με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας εισέπραξα την έντονη ανησυχία του και απογοήτευση για τα καταγγελλόμενα. Συμφωνήσαμε για στενή συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Εντός των επόμενων ημερών συνεδριάζει το Δ.Σ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει κυρώσεις» είπε ο υφυπουργός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή.

Αυγενάκης: «Ζητάμε από τους αθλητές να μιλήσουν»

Ακόμη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας σειρά ελέγχων στην Ομοσπονδία για τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς, ενώ πρόσθεσε ότι αντίστοιχες έρευνες έχει ζητήσει και για τα πόθεν έσχες των μελών της ομοσπονδίας.

«Θα κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες και ιδιαιτέρως σε αυτές που έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί περιστατικά κακής διαχείρισης, κακής διοίκησης ή περιστατικών όπως αυτά που συνέβησαν με τη Σοφία Μπεκατώρου», είπε.

Δουλεύουμε με τους πολλούς για τους πολλούς, ενοχλούμε τους λίγους και τους μόνιμους. Είναι συνειδητή επιλογή μας, είναι κυβερνητική απόφαση και θα το πάμε μέχρι τέλους

Παράλληλα, υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την πάταξη του φαινομένου των αιωνίων μελών σε Συμβούλια Ομοσπονδιών και ανακοίνωσε την έναρξη καμπάνιας κατά της -παντός είδους-κακοποίησης στον αθλητισμό με σύνθημα «Σπάσε τη σιωπή».

Σοφία Μπεκατώρου: Συγκλονίζει η νέα εξομολόγησή της - Γιατί μίλησε τώρα

Από την πλευρά της, η Φωτεινή Πιπιλή τόνισε: «Είναι τεράστια η σημασία του θάρρους που επέδειξε η Σοφία Μπεκατώρου να σπάσει τον κύκλο σιωπής. Αυτό που με εξόργισε είναι το γεγονός της συμπεριφοράς της ομοσπονδίας ιστιοπλόων, οι οποίοι με επίσημη δήλωση όχι μόνο δεν άνοιξαν την αγκαλιά της στοργής, αλλά αντιθέτως τη διαπόμπευσαν. Απαιτώ ως πολίτης την καθαίρεση του συνόλου του Δ.Σ διότι προσέβαλε την κοινωνία. Είναι κρίμα να διαπιστώνουμε από ορισμένες συμπεριφορές ότι λειτουργούν κάποιοι που έχουν να κάνουν με τα παιδιά μας με λογικές Καμόρας και Μαφίας».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top