Σακελλαροπούλου - Πάιατ στην Αρχαία Αγορά για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Τι ανέφεραν για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας - ΗΠΑ   

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε το παρών σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αρχαία Aγορά για την ορκωμοσία Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ - «Στόχος μου η ενότητα»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτείων, αλλά και στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ  ευχήθηκε η θητεία του Τζο Μπάιντεν να επουλώσει τα τραύματα που επέφερε στους θεσμούς η εισβολή στο Καπιτώλιο. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ζωντανή και επίκαιρη τη δημοκρατική και φιλελεύθερη κληρονομιά δύο αιώνων που μοιράζονται Έλληνες και Αμερικανοί επαναστάτες και τόνισε ότι αυτή η πίστη στην αξία και τα ιδανικά της δημοκρατίας μοιράζονται και σήμερα Ελλάδα και ΗΠΑ.

Συγχαρητήρια ανάρτηση Μητσοτάκη για την ορκωμοσία Μπάιντεν και Χάρις 

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τόνισε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι καλός φίλος της Ελλάδας, επισημαίνοντας με τις ελληνικές λέξεις φιλία, αγορά, δημοκρατία τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας

«Γνωρίζω ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν, η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Χάρις, ο προτεινόμενος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν και η υπόλοιπη κυβέρνηση Μπάιντεν θα έχουν ισχυρή δέσμευση στη συμμαχία μας με την Ελλάδα, προωθώντας τους στόχους του Στρατηγικού μας Διαλόγου, συνεργαζόμενοι στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και την αναβάθμιση της διμερούς μας σχέσης σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα» τόνισε ο κ. Πάιατ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top